FruitVegetablesEUROPE General Assembly and Event 2019

"De smaak van Europa telen"

Fruit Vegetables EUROPE (EUCOFEL), de Europese vereniging voor Europese AGF-telers en exporteurs, organiseerde z'n jaarlijkse bijeenkomst in Warschau.

Het evenement was gericht op de toekomstige Europese AGF-sector. Politieke aspecten zoals de toekomst van de CAP en de CMO, alsook handelsmogelijkheden met China, Fruit Attraction 2019 en Vernieuwing en Onderzoek speelden een sleutelrol in de debatten. 

In 2019 zal FruitVegetablesEUROPE de in Europa geteelde AGF blijven verdedigen en promoten. Het monitoren van de Future of the CAP, de CMO, de Brexit, de EU Trade onderhandelingen met 3e landen, de implementatie van de UTP en het aangaan van een sterke relatie met het nieuwe Europese parlement en de Europese commissie zouden de prioriteiten voor dit jaar zijn. 

FruitVegetablesEUROPE presenteerde z'n Europese pr programma: “CuTE – Cultivating the Taste of Europe” (2019 – 2021).

Het evenement "Politiek debat, handelsmogelijkheden en innovatie& onderzoek" bracht sprekers over de AGF-sector, Europese instanties, Europese lidstaten en relevante agrobedrijven bijeen. Phil Hogan en Petre Daea namen deel aan de FruitVegetablesEUROPE’s meeting via een videoboodschap. 

President Juan Marín en vicepresident Witold Boguta openden het politieke debat: de CAP hervorming na 2021. Wat zijn de uitdagingen en mogelijkheden voor de Europese AGF-sector?

De zaadsector, agro-industriële bedrijven en controle-instanties waren ook goed vertegenwoordigd. 

FruitVegetablesEUROPE’s bezoekers namen deel aan het proeven van Poolse appelen, appelsap en appel-energiedranken. 

Voor meer informatie: 
Alba Ridao-Bouloumié 
Tel.: +32 2 721 7288 
E-mail: eucofel@eucofel.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven