Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

De gezondheidsvoordelen van granadilla

De granadilla heeft veel gezonde eigenschappen, maar slechts weinig mensen zijn hier goed van op de hoogte.

Het fruit wordt in Bolivia ook wel "kinderfruit" genoemd, en dat is niet voor niets. De granadilla bevat voedingsstoffen die de fysieke en mentale groei stimuleren en bijdragen aan een goede spijsvertering aangezien ze de maag niet irriteren. Het fruit is dorstlessend dankzij het grote watergehalte en bevat daarnaast ontspannende eigenschappen.

De granadilla heeft een hoog gehalte aan kalium, calcium, fosfor, ijzer en vezels. Daarnaast biedt het fruit eiwitten en koolhydraten en is het rijk aan vitamine A, B1, B2, B3, B9, C, E, K en provitamine A.

Volgens vele deskundigen is deze fruitsoort een natuurlijk kalmeringsmiddel. Artsen bevelen de granadilla vaak aan tegen nervositeit of slapeloosheid.

Het regelmatig eten van dit fruit draagt bij aan een betere spijsvertering dankzij de vele aanwezige vezels en antioxidanten. Deze helpen ook het bloed te zuiveren van hoge cholesterolgehaltes.

De granadilla heeft een gunstige invloed op het hart- en vaatstelsel aangezien de eiwitten en vitamines van dit fruit bijdragen aan het reguleren van het hartritme en de bloeddruk helpen te controleren. Hierdoor daalt de kans op aandoeningen aan de kransslagader aanzienlijk.

Een regelmatige consumptie van granadilla draagt bij aan de gezondheid van de bloedsomloop dankzij de aanwezigheid van ijzer, kalium, fosfor en vitamine B in het fruit, die de aanmaak van rode en witte bloedcellen en bloedplaatjes bevorderen. Hierdoor kunnen aandoeningen als bloedarmoede worden voorkomen.

Tevens dragen de vitaminen en antioxidanten in het fruit bij aan een goede werking van het urine- en darmstelsel. De granadilla wordt vaak aangeraden voor de behandeling van nierstenen en andere nieraandoeningen. Daarnaast is het fruit zeer effectief als laxeermiddel, waardoor het ook wordt aanbevolen voor mensen met constipatie.

Bovendien heeft de granadilla, dankzij zijn hoge gehalte aan vitamine A, een positieve invloed op het gezichtsvermogen.  

Bron: bolivia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven