Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: eerste asperges op de markt

Sinds een aantal weken worden de eerste kasasperges van de coöperatie La Misenate di Frattamaggiore in de provincie Napels op de markt gebracht. De asperges hebben een vertraging van ongeveer 20-25 dagen in vergelijking met het vorige seizoen als gevolg van temperatuurschommelingen.

"De vraag in de eerste dagen van maart was behoorlijk bevredigend. De prijzen liepen op tot wel €6,00 per kilo.  Op dit moment zijn we nog steeds favoriet, omdat andere teeltgebieden nog niet gereed zijn voor afzet. De prijzen dalen nu weer naar €4,00 à €4,50 per kilo, maar dit is nog steeds bevredigend. De asperges zijn van goede kwaliteit en de aantallen zijn stabiel." Dat zegt Ciro D'Andrea Esposito, voorzitter van de coöperatie.

Asperges van het Darvador ras, grote maten. "Het gaat om een nieuw ras die de Darbella kan vervangen en die een prijs heeft van ongeveer €1,00 per kilo", zegt D'Andrea Esposito.

De 40 hectare die toebehoren aan de coöperatie bevinden zich in de provincie Napels en in een aantal gebieden van de provincie Caserta.

La Misenate teelt groene aspergerassen afkomstig van het Spaanse Planasa. Ongeveer 10-20% van de teelt van de coöperatie is bestemd voor een niche: paarse asperges. "Het is een echte delicatesse en meer winstgevend dan de groene: we hebben het momenteel over €6,00 à €7,00 per kilo. De vraag groeit en het wordt vooral geconsumeerd in Ligurië, in het noorden van Italië", zegt de directeur van de coöperatie.

De kasasperges van La Misenate zijn beschikbaar tot eind maart/10 april. Als het klimaat het toelaat, zal er worden gestart met de teelt van asperges in de volle grond, waarmee het tot 10-15 juni zal doorgaan.

"Onze asperges blijven op de markten van de noordelijke regio's, omdat we niet in staat zijn om te voldoen aan de eisen van het buitenland. We kunnen niet exporteren. In de praktijk garanderen we geen uniformiteit van het gewicht, omdat onze bussels variëren van 600 tot 700 gram."

"In Noord-Italië zijn we aanwezig op de belangrijkste groenten- en fruitmarkten (Genua, Milaan, Bologna, Padua, Verona, Bergamo, Parma, Florence) en op verzoek werken we samen met enkele supermarkten", besluit D’Andrea Esposito.

Contact: 
Ciro D'Andrea Esposito
Società Cooperativa Agricola La Misenate
Via Carditello 62
80027 Frattamaggiore (NA)
Tel.: +39 081 8313741
Cell.: +39 335 7077003
Facebook: CooperativaAgricolaLaMisenate

Publicatiedatum: