Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Er worden voor Europa Chileense Dorì kiwi's ingevlogen

Giampaolo Dal Pane, directeur van het Dorì Consortium heeft een bezoek gebracht aan de kiwiboomgaarden in Chili. Hij wilde persoonlijk de laatste fases van de oogst bekijken. Het verloop is zeer positief.

"Ik heb vier bedrijven bezocht, waarvan de Lafrut de grootste was. In totaal zijn er in Chili 130 hectare met Dorì kiwi’s. Het is het tweede oogstjaar, maar dit is de eerste waarin de hoeveelheden van een bepaalde omvang zijn. Ondanks de toenemende hoeveelheden kunnen we niet aan alle verzoeken voldoen. Gelukkig volgt de programmering zijn pad en in 2020 zullen we nog meer hectare met Dorì in productie hebben", zegt Dal Pane.

De kwaliteit is erg goed evenals de maten. "De kiwi's hebben een intens gele kleur, de brixgraad is ongeveer 9 en het drogestofgehalte is meer dan 17%. Het zijn goede vooruitzichten voor een gewas dat eruit springt qua geur en smaak."

De bestemmingen van Dorì kiwi’s uit Zuid-Amerika zijn gevarieerd. Er zijn orders uit Japan, China, Korea en Brazilië. Ook in Europa is er veel vraag naar de kiwi’s en deze worden per vliegtuig getransporteerd.

"Het gecombineerde verzoek en de hoge kwaliteit rechtvaardigen in bepaalde gevallen de kosten voor verzending door de lucht, ook als het om kleine hoeveelheden gaat. Als een gewas voldoet aan de verwachtingen van de consument, is het geen probleem om meer te betalen dan de standaard", zegt Dal Pane.

De kiwi’s worden geoogst in plastic dozen van ongeveer 9 kg die in bins worden geplaatst. Het systeem genereert geen hogere kosten en respecteert het gewas maximaal.

Ongeveer 90% van de boomgaarden in Chili zijn overdekt en hierdoor konden in dit voorjaar vele hectaren worden gered van een uitzonderlijke hagelbui.

Contact:
Consorzio Dorì Europe
Tel.: (+39) 329.4335604
Email: info@dorieurope.eu
Web: www.dorieurope.eu

 

 

Publicatiedatum: