Japanse druiventeler in Nieuw-Zeeland levert aan 50 toprestaurants

Japanse druiventelers hebben hun unieke druiven naar Hawke's Bay in Nieuw-Zeeland gebracht en leveren deze inmiddels aan de vijftig beste restaurants en cafés in het land. De lokaal geteelde en smaakvolle 'budou' (Japanse druiven) worden door Tetsuya Higuchi in Clive geteeld. Sinds 2017 is de populariteit van deze druiven enorm toegenomen. Het seizoen van de budou-druiven loopt van februari tot april. 

Manager Yumeri Katsura vertelt dat het bedrijf het beste seizoen tot nu toe achter de rug heeft en haar druiven aan vijftig toprestaurants levert, waaronder Cuisine, Mister D en Napier.

Budou druiven onderscheiden zich van andere druiven door de manier waarop ze geteeld en verzorgd worden, waarbij de ervaring die  Huguchi in Japan heeft opgedaan goed van pas komt.  

"Onze 'druivenmeester' teelt budou-druiven voor het hogere segment van de Japanse markt. In Japan worden druiven als geschenk gegeven. We steken daarom veel tijd in de teelt ervan. Normale druiven worden op een trellis geteeld maar wij maken gebruik van een pergola-systeem, zodat de druiven de hele dag zon krijgen. De trossen zijn compact en de druiven pitloos," legt Yumeri uit. 

Yumeri vertelde de nzherald.co.nz eveneens dat Higuchi, één van de meest gerenommeerde druiventelers van Japan, zijn budou-druiven graag jaarrond wilde leveren en daarom op zoek ging naar geschikte teeltlocaties op het zuidelijk halfrond, waarbij zijn keuze uiteindelijk op Hawke's Bay in Nieuw-Zeeland viel.  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven