Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Florida's lenteseizoen voor suikermaïs ziet er veelbelovend uit

Het ziet ernaar uit dat het lenteseizoen voor suikermaïs in Florida een stabiel oogst en goede kwaliteit oplevert. Handelaren verwachten dat het seizoen dit jaar op tijd is na goede teeltcondities tijdens de eerste maanden van het jaar. Volgens Brett Bergmann van Hugh Branch is suikermaïs uit Florida vanaf november verkrijgbaar hoewel het lentegewas de piek in het seizoen biedt door meer areaal en beter weer.  

Bergmann: "De suikermaïsoogst vindt in veel regio's plaats. Het lenteseizoen is speciaal omdat het gewas dan het beste groeit. Planten gebeurt tijdens een toename van de hoeveelheid zonlicht en warmte. Het ziet er voor alle rassen, geel, wit en tweekleurig, goed uit."

Lente ook de tijd van meer vraag
De lente brengt hogere temperaturen en langere dagen. En het is een periode waarin consumenten meer suikermaïs aanschaffen. De vraag neemt toe. Vooral de vraag naar lokaal geteelde producten is een factor die de consumptie een boost geeft.

"Een andere reden voor de piek in het volume is dat telers planten naar gelang de vraag. De marktvooruitzichten voor het lentegewas zien er hetzelfde uit als vorig jaar en we verwachten een goede steun van retailers met reclames om de teelt uit Florida te promoten."

De vraag naar tweekleurige maïs is het grootst tijdens de lente. "Het areaal is gebaseerd op de vraag. Mensen kopen met hun ogen en daarom groeit het tweekleurig ras al 30 jaar in populariteit."

Naar een recyclebare verpakking
Hugh Branch heeft z'n verpakkingsopties de afgelopen jaren vergroot. Dit jaar introduceert het bedrijf iets nieuws met milieuverantwoordelijke verpakking. 

"We hebben verschillende nieuwe dingen geïntroduceerd en dit jaar focussen we op de verpakking. Er is een stijgende vraag naar onze witte recyclebare plastic verpakkingen."

Voor meer informatie:
Brett Bergmann
Hugh Branch
Ph: +1 (561) 996-6500
brett@hughbranch.com
www.hughbranch.com

Publicatiedatum: