Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kiwano ziet er op z'n tiende verjaardag beter uit dan ooit

Het is de 10e verjaardag van Enzed Exotics merk Kiwano en volgens telers is de kwaliteit van het fruit het best sinds ze in jaren hebben gezien. 

De hete, droge zomer in Nieuw-Zeeland heeft bijgedragen aan de geweldige oogst en kwaliteit van de kiwano in 2019. Alan Hutchings teelt het fruit al meer dan 30 jaar. 

"Bijna elke kiwano op onze plantages heeft de vorm en het formaat die we zoeken. Het fruit is levendig van kleur en de smaak is puur."

De smaak van kiwano wordt omschreven als een verfrissende mix van banaan, passiefruit en limes. Het kan vers gegeten worden of gebruikt in dranken, desserts en smakelijke gerechten. 

Het kiwanoseizoen in Nieuw-Zeeland loopt van eind januari tot mei/juni. Het fruit werd per lucht- en zeevracht verladen en volgens Hutchings was het afvalniveau erg laag dit seizoen. 

Foto: Alan Hutchings

Kiwano wordt in de Bay of Plenty vlak bij de kust geteeld, wat een vruchtbaar gebied is en ook bekend staat als de kiwihoofdstad van de wereld. 

Het bedrijf heeft een voorkeur voor duurzame teelt en Hutchings zei dat het bedrijf besloot om een merk te creëren voor z'n duurzaam geteelde fruit. "Mijn mantra is altijd 'gezonde bodem, gezond fruit' geweest. We telen niet intensief en kiezen niet voor sterke gewasbeschermingsmiddelen. We gebruiken alleen maar natuurlijke verbeteringsmiddelen op onze planten en we wieden met de hand. Dit vergt meer tijd en arbeid maar het resultaat is fruit van goede kwaliteit, prima houdbaarheid en puur van smaak."

Om de voordelen van de natuurlijke teeltomgeving tijdens het hele teeltproces te bewaken, kweekt het bedrijf alle zaailingen uit eigen zaad op. Dit staat telers ook toe om de gewenste eigenschappen en smaak te selecteren. 

CEO Vanessa Hutchings vermeldt dat de exotische fruitsector profiteert van een sterke consumentenfocus op gezondheid en volwaardige voeding. 

"Consumenten zoeken naar producten die anders zijn. Kiwano heeft weinig calorieën en natuurlijke suikers en is een bron van magnesium, kalium en vezels. Magnesium is een essentieel mineraal waar we de laatste tijd veel over horen door z'n goede effecten op slaap, energie en welzijn."

Voor meer informatie:

Vanessa Hutchings
Enzed Exotics
Phone: +64 7 571 4505
info@enzedexotics.com 
www.enzedexotics.com

Publicatiedatum: