Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Melinda werkt samen met Greefa aan de interne vruchtkwaliteit

"Als we in de toekomst kunnen garanderen dat appels die er goed uitzien ook altijd goed te eten zijn dan zou dat een enorme toegevoegde waarde voor ons hebben en zijn we nog trotser op het plakken van de Melinda-sticker op onze appels", zegt Franco Poli, productiemanager voor Melinda, aan de vooravond van werkzaamheden voor de uitbreiding en installatie van de nieuwe sorteertechnologie bij COCEA, onderdeel van het Melinda consortium.

Tot nu toe heeft de appelsector veel geprofiteerd van optische sortering. Deze technologie heeft het gemakkelijker heeft gemaakt om fruit met externe defecten te identificeren.

Nu is er nieuwe maatstaf: 100% perfecte interne kwaliteit. Paoli zegt: "We hebben diverse fabrikanten van optische sorteertechnologieën gesproken. Uiteindelijk hebben we GREEFA gekozen als onze ideale partner. Hun ultramoderne oplossingen met een goede prijs-kwaliteitverhouding voldoen perfect aan onze wensen."

In opdracht van Consorzio Melinda heeft GREEFA de vernieuwde sorteer- en verpaklijn, die ongeveer 20 jaar geleden werd geïnstalleerd, ontworpen. Gregor Lochmann en Heinz Pircher van GREEFA Italia lichten toe dat de sorteerlijn 70 waterkanalen heeft voor het voorsorteren van appels. De Binmatic doet de aanvoer- en afvoer van de grootkisten en een automatische vorkheftruck stapelt de kisten met voorgesorteerd fruit."

"Melinda koos de meest vruchtvriendelijke en snelle sorteermachine op de markt, een 10-sporige GeoSort met meetsystemen voor interne en externe kwaliteitsbepaling. Deze meetsystemen voldoen aan de zeer hoge eisen van Melinda."

"De verpaklijn wordt ook ge-upgrade met een centrale afvoer van lege en gedeeltelijk lege kisten. Lege kisten worden automatisch gegroepeerd; afhankelijk van of ze leeg of gedeeltelijk leeg zijn. Dit betekent dat het sorteerproces sneller is als bestellingen worden gewijzigd. Hierdoor kan bespaard worden op kostbare werkuren op de 12 verpakkingslijnen. "

De werkzaamheden zijn tegen het einde van dit jaar of januari 2020 voltooid. "Het is het eerste van drie sorteer-en verpaklijnen die we de komende jaren gaan upgraden. Als alle lijnen volledig zijn geïmplementeerd, voeren we continue analyses uit om de software te perfectioneren en de interne kwaliteitseigenschappen van de appels te beoordelen.

“Het is het begin van een proces dat vele jaren zal duren. We zijn van mening dat, gezien de complexiteit van ons consortium, als deze innovatie voor ons werkt, het voor iedereen kan werken.”


www.greefa.com/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven