Rode Pipo-aardappel terug in de schappen bij Agrimarkt

Het is momenteel rustig in de industrie- en exportmarkt voor aardappelen. De maanden maart en april zijn goed ingedekt bij de industrie. De termijnmarkt is iets gezakt onder de € 30.00. De noteringen PotatoNL(€31,-), Belgapom(€30,-) en Reka(€30,50) blijven daarentegen de laatste paar weken wel stabiel.

Consumptie  
Er zijn momenteel mogelijkheden voor verkoop van aardappelen aan de industrie vanaf week 20. Naar exportgeschikte aardappelen is op korte termijn vraag. Naast de export- en industriegeschikte aardappelen, zijn wij ook aan de markt voor krielaardappelen en tweede kwaliteit aardappelen. 

"Nu de eerste aardappelen alweer in de grond zitten, kijken we ook alvast vooruit naar komend seizoen." 

Rode Pipo
"Wij kunnen met trots melden dat de Rode Pipo vanaf deze week te vinden is in de schappen van de Agrimarkt. Een aantal jaren geleden heeft Richard het ras teruggevonden en heeft daarna het ras terug kunnen brengen in Nederland. Na jaren inspanning leidt dit tot een mooi resultaat, waar mee doorgaan in de toekomst. De Rode Pipo is een veelzijdige aardappel die gebruikt kan worden als tafel-, puree- en frietaardappel. Het ras wordt op Noord-Beveland geteeld door VOF Dees-Wisse", aldus Select Potato. 

Voor meer informatie:
Select Potato
www.selectpotato.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven