Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Vroege start van het Franse aspergeseizoen”

Het Franse aspergeseizoen is net begonnen. De eerste in het zuidwestelijke departement Landes waren al in februari beschikbaar. Volgens Céline Genty van ‘Asperges de France’ is het niet het eerste jaar dat de asperges al in februari beschikbaar zijn, wel waren ze nog nooit zo vroeg of op zo veel verschillende teeltlocaties beschikbaar. “Het weer was daarbij een belangrijke factor, want dat stimuleerde de teelt.”

Het is nu een kwestie van de markt voorbereiden op de afzet van de Franse asperges. Céline legt uit dat het seizoen goed is begonnen. “Langzaam vinden de asperges hun weg naar de supermarktschappen. De prijzen worden elke dag opnieuw aangepast, waardoor de asperges voor consumenten toegankelijker worden. We hebben er vertrouwen in dat het een leuk seizoen wordt, maar of dat ook echt zo is, zal afhangen van de weersomstandigheden.”

Normaal gesproken is de Paasperiode erg belangrijk voor de consumptie van asperges. “Rond Pasen is er altijd sprake van een consumptiepiek. Asperges worden door Fransen heel erg gewaardeerd. Vóór Pasen kan de consumptie iets minder dynamisch verlopen, vooral als Pasen vroeg valt. Dit jaar vieren we Pasen eind april, relatief laat, dus de consumptie van asperges zal deze keer al vóór de Paasdagen toenemen. We hopen dat het weer een beetje meewerkt, want mooi weer maakt ook dat je zin krijgt in asperges.”


Zelfs de regio is belangrijk
Hoewel de Franse asperges tijdens bepaalde periodes van het jaar te maken hebben met concurrentie uit het buitenland, geven de meeste consumenten nog altijd een voorkeur aan asperges uit eigen land. “Zelfs de regio is voor sommigen belangrijk. Er zijn er twee: ‘Asperges des Sables des Landes’ en ‘Asperge du Blayais’.

In mei concurreren de Franse witte en paarse asperges vooral met de Duitse en Nederlandse asperges. "Die asperges zijn meestal te vinden op groothandelsmarkten en voldoen aan de esthetische criteria. "


Franse asperges promoten
'Asperges de France' verwerkt 30% van de Franse asperges die jaarlijks wordt geteeld door bijna 160 telers. Om de Franse asperges te promoten, lanceert de organisatie dit voorjaar een aantal educatieve video's voor beroeps uit de sector en voor consumenten.


Asperges de France/A. Vacheron


Voor meer informatie:  
Céline Genty
Asperges de France
MIN de Brienne
110 quai de Paludate
33800 Bordeaux
+33 (0)5 64 31 08 49
contact@asperges-de-france.fr
www.asperges-de-france.fr

Publicatiedatum: