Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carrefour gaat richting 100% afvalvrij

Bij Carrefour is het voor klanten nu mogelijk bij sommige afdelingen eigen bakjes en -zakjes te gebruiken. Carrefour zet zich op deze manier nog meer in voor het ‘Act for Food’-initiatief.

Carrefour nodigt klanten uit om hun eigen bakjes en zakjes mee te brengen en die te gebruiken als ze boodschappen doen bij de afdelingen waar iemand achter de toonbank staat. Denk dan aan de visafdeling, de bakkerij, de delicatessenafdeling, de vleesafdeling en de banketbakkersafdeling.

De supermarkt behoudt echter het recht om die opbergbakjes of -zakjes te weigeren “die niet schoon, droog of niet aan bepaalde eisen aangepast zijn”. Dit is natuurlijk in het belang van de gezondheid van consument.

De organisatie Zero Waste France juicht het initiatief toe en moedigt andere supermarkten aan hetzelfde te doen. “Het is dringend nodig dat supermarkten actie ondernemen, niet alleen om het gemakkelijker te maken om initiatieven te nemen die als doel hebben klanten het bewustzijn van klanten groter te maken, maar ook om klanten te bereiken die, mits beter geïnformeerd, bereid zouden zijn om deze nieuwe gewoonte over te nemen.”

In het kader van een in 2014 gelanceerde ‘afvalvrije supermarkt’-campagne, wist de organisatie al meer dan 145 supermarkten in Lille, 140 in Lyon en 120 in Straatsburg ervan te overtuigen te werken met door de klanten zelf meegebrachte opbergbakjes en -zakjes.

In Frankrijk wordt jaarlijks 3,5 miljoen ton plastic afval geproduceerd, waarvan 2 miljoen ton in verwerkt is in verpakkingen.


Bron: lavoixdunord.fr

Publicatiedatum: