Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese knoflookmarkt lijdt onder de stijgende teelt in andere landen

Christian Kong van Shandong Jitian Trading: "Momenteel ligt 1,5 miljoen ton Chinese knoflook in opslag. De volgende knoflookoogst is in mei en de oogst komt in juni op de markt. We ramen dat tegen die tijd nog 800.000 ton oude knoflook uit 2018 in opslag ligt. Het is nog te vroeg om de condities voor de knoflookmarkt 2019 te bespreken, maar we moeten rekening houden met verschillende factoren die de markt beïnvloeden, waaronder de prijs van nieuwe knoflook in 2019 of de hoeveelheden in andere landen."

"De knoflookmarkt is de laatste jaren een achtbaan geweest. Het knoflookareaal is in 2019 25-30% kleiner dan in 2018. Veel investeerders stopten geld in de knoflooksector in de verwachting dat ze winst zouden maken. Hierdoor veranderden de prijzen van dalend naar stijgend. Deze ontwikkeling werd vooral na het Chinese Lente Festival in 2019 duidelijk toen de prijzen begonnen te stijgen doordat veel handelaren op de knoflookmarkt begonnen te speculeren. Tussen januari en maart steeg de prijs 100%. Handelaren met opslagruimten en speculanten profiteerden van deze ontwikkeling, maar de hogere prijs deed de consumentenvraag wel dalen. Op veel groothandelsmarkten in China ligt de knoflookprijs lager dan de prijs van opgeslagen knoflook in teeltgebieden. Veel exporteurs zijn gestopt met het accepteren van orders uit het buitenland omdat ze bang zijn voor snelle prijsstijgingen die tot verliezen voor de tussenhandelaren zullen leiden."

"Persoonlijk denk ik dat een dergelijke manier van handelen grote risico's met zich meebrengt. Investeerders volgen blindelings de trend zonder echte kennis van de consequenties te hebben of enig begrip van de markt. De prijs daalde licht in maart. De prijs van knoflook in opslag ligt op 656 - 682 euro per ton, wat 65 euro onder de hoogste prijs is. Als dit nogmaals gebeurt, dan zal de export verder afnemen. Dit heeft negatieve gevolgen voor de ontwikkeling van de Chinese knoflooksector. Die hangt ook af van de oogst in andere landen."

"We hebben 200 ha aan knoflookareaal in Shandong, die we leiden in samenwerking met lokale telers. We exporteren knoflook naar Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, Europa, Canada en Zuid-Afrika. Het nieuwe seizoen geeft ons in 2019 nieuwe mogelijkheden en risico's. De mogelijkheden liggen in het afnemen van het areaal. Het risico komt van de vele investeringen en de hoge prijs van opgeslagen knoflook."

Contactpersoon: Christian Kong

Bedrijfsnaam: Shandong Trading Co., Ltd.

Telefoonnummer: +86 15069720600 

Whatsapp nummer: 008615069720600  

E-mail adres: info@fortunatefarm.net 

Publicatiedatum: