Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Perenprijs dramatisch gedaald

De Italiaanse perenteelt, en in het bijzonder die van Emilia Romagna, maakt opnieuw een moeilijke periode door, omdat de prijzen niet rendabel zijn en onder de kostprijs liggen.

"De perenprijzen en vooruitbetalingen aan telers zijn te laag, zelfs onder de kostprijs. Op deze manier lopen we het risico dat de sector in het gedrang komt", meldt Cristiano Fini, directeur van Cia-Agricoltori Italiani dell'Emilia Romagna.

Italiƫ is wereldwijd de tweede en de grootste Europese speler op het gebied van de perenteelt: meer dan 35% van de Europese hoeveelheden komt uit Italiƫ, met name uit Emilia Romagna. 61% van de boomgaarden en 68% van de gehele teelt bevindt zich in de provincies Ferrara, Modena en Bologna.

"Bedrijven moeten worden geconfronteerd met de problemen die worden veroorzaakt door klimaatverandering en ziekteverwekkers zoals de Aziatische wants en moeten ook voldoen aan de eisen omtrent de gewasbeschermingsmiddelen. Niettemin zijn de prijzen niet rendabel! Telers hebben investeringen gedaan in apparatuur en nieuwe boomgaarden en hebben organisaties opgezet, maar het is misschien niet voldoende. We moeten meer investeren in rassenonderzoek en vooral aggregatie op handelsniveau aanmoedigen om meer met elkaar samen te werken. We moeten investeren in deze sector en een beroep doen op alle actoren om hun verantwoordelijkheden na te komen en individualisme te vermijden," aldus Fini.

Publicatiedatum: