Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

AGF-afdeling Van der Helm Logistics verhuist met Trofi Pack naar nieuw pand

"Voor veel AGF-bedrijven is de douane-afhandeling ballast, wij vinden het leuk"

Tholen - Naast haar transportbedrijf dat bestaat uit vijftig trekkende eenheden, heeft Van der Helm Logistics al jaren een Customs-afdeling die haar klanten ontzorgt op het gebied van douane- en fiscale formaliteiten. Sinds twee jaar heeft de logistieke dienstverlener een speciale AGF-afdeling in het pand van Trofi Pack in De Lier voor wie Van der Helm alle inklaringen verzorgt. Inmiddels verrijst er in Den Hoorn een nieuw pand van 37.500 vierkante meter waar zowel Trofi Pack als Van der Helm volgend jaar hun intrek zullen nemen. "We zijn klaar om meer AGF-bedrijven van onze diensten te voorzien", vertelt im/export manager Maurice Stoffels.

"We zijn tevreden hoe onze activiteiten in de AGF-sector van start zijn gegaan. Doordat we alle documentatie en inklaringen voor Trofi mochten verzorgen, hadden we gelijk een mooie basis. Die service willen we de komende jaren graag voor meer klanten gaan inzetten. Vorig jaar hebben we voor ruim 2.500 containers de documentatie verzorgd en dat aantal zal dit jaar verdubbelen. Straks in ons nieuwe pand hebben we volop gelegenheid verder te groeien, ook met nieuwe collega's", vertelt operationeel manager Ronald Wismeijer. 

Naast de afdeling in De Lier heeft Van der Helm haar transportafdeling momenteel in Moerdijk en heeft het bedrijf een douanekantoor in Rhoon. "Wij zijn hier puur gespecialiseerd in de AGF-sector, maar omdat Van der Helm veel expertise in huis heeft, kunnen we ook klanten vanuit andere sectoren van onze dienstverlening voorzien", vertelt Ronald. Van de Brexit-perikelen heeft de AGF-afdeling van Van der Helm volgens  niet zo veel last. "Onze activiteiten op het Verenigd Koninkrijk zijn beperkt. Wel merken we goed dat de douane het momenteel erg druk heeft, daar hebben we wel de nodige hinder van."

Gevraagd naar het onderscheidend vermogen van Van der Helm AGF, antwoordt Maurice Stoffels: "Onze service en flexibiliteit gaan heel ver. We denken mee met de klant en zijn dag en nacht bereikbaar. Daarnaast werken we met een team dat gepokt en gemazeld is in de import- en exportdocumentatie. Zo hebben we veel met Zuid-Amerikaanse landen en Zuid-Afrika gewerkt, maar ook het opmaken van exportdocumenten naar Noorwegen en Zwitserland is dagelijkse kost. Als de Brexit echt doorgaat, dan verwacht ik dat we daar ook een hoop werk bij krijgen."

"Veel grote bedrijven hebben een eigen douane-afdeling, maar je ziet toch ook veel bedrijven het uitbesteden, zodat ze er zelf geen zorgen over hebben. "Wij zijn goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons vak. Er komt gewoon best wat expertise bij kijken. Van het opmaken van tijdelijke in- en uitvoerdocumenten, tot het inklaren van goederen, het aanvragen van vergunningen en het verzorgen van interne audits op de douaneprocessen. Een document opmaken voor Cyprus is weer heel anders dan voor Dubai. Als je in de in- en verkoop zit, zijn inklaringen en documentatie vaak ballast. Wij vinden het leuk, dat is het grote verschil!

Voor meer informatie:
Maurice Stoffels / Ronald Wismeijer 
Van der Helm AGF
Jogchem van der Houtweg 9             
2678 AG De Lier
Tel: +31 174266161   
perishables@vdhelm.com  
www.vanderhelmlogistics.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven