Jersey Royal Company investeert in nieuwe verpakkingslijn met PerfoTec Technologie

De Jersey Royal Company produceert ca. 20.000 ton nieuwe aardappelen per jaar. De volledige oogst wordt verkocht in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf levert aan alle Britse retailers. In verband met de toegenomen vraag heeft JRC dit jaar geïnvesteerd in een nieuwe verpakkingslijn, waarop een nieuwe PerfoTec laser zal worden geïnstalleerd. Het vroege aardappelseizoen op Jersey loopt vanaf april tot in juli. JRC verwacht met deze investering haar verkochte volume nog verder te vergroten vanwege de garantie van een maximale houdbaarheidstermijn voor de consument.

Door het unieke PerfoTec systeem is JRC in staat tijdig te reageren op verandering van respiratie door bijvoorbeeld weersomstandigheden en ras. Sinds 2016 gebruikt Jersey Royal Company het PerfoTec Respiration Control System met online PerfoTec lasers op alle verpakkingslijnen voor de afzet van de beroemde Jersey Royal vroege aardappelen,

“Onze investeringen in verpakkingsfaciliteiten hebben ervoor gezorgd dat meer aardappelen kunnen worden gewassen en ingepakt bij de bron, waardoor zowel de kwaliteit als de houdbaarheid voor al onze klanten wordt verbeterd", vertelt Packhouse manager  Andrzej Kopacz.

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven