Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jean-Baptiste Pinel, Primland

"De exportmarkt voor Franse kiwi's is dynamisch"

Voor Primland, teler en exporteur van Oscar-kiwi's, is het afzetseizoen begonnen. "We maken weken met een grote afzet door, zowel in Frankrijk als in Europa en Aziƫ," vertelt Jean-Baptiste Pinel, directeur van het bedrijf. "Er is concurrentie vanuit een aantal landen maar dankzij de ervaring die wij de laatste dertig jaar opgedaan hebben, zijn we in staat om goede kiwi's van een consistente kwaliteit te leveren en dit wordt zeer gewaardeerd door onze klanten."

"De afzet van Primland ligt ongeveer op het niveau van vorig jaar. "Aan het begin van het seizoen bleven we een beetje achter omdat er nog volop Zespri-kiwi's op de markt waren. Dit vertraagde de afzet van de Oscar-kiwi's maar momenteel verloopt de afzet erg goed."

 Jean-Baptiste Pinel tijdens Fruit Logistica

Oscar kiwi met ZPR-predicaat 
Tijdens Fruit Logistica in februari legde Primland de nadruk op haar uitgebreide aanbod Oscar-kiwi's (red label, bio, BGA, ...). Sinds kort vermarkt het bedrijf ook kiwi's met het ZPR-predicaat (zero pesticide residu). Volgens Jean-Baptiste is de introductie hiervan goed verlopen. "We hebben Franse klanten die ons vragen om dit segment omdat dit predicaat consumenten gerust stelt." De ZPR-kiwi's worden vooral in Franse supermarkten verkocht. 

De hoeveelheden Oscar Gold nemen langzaam toe. "Het kost tijd en aandacht om deze zoete, gele kiwi's te telen. Dankzij strenge controles in alle stadia van de productie, van de boomgaard tot aan het pakstation, zijn we erin geslaagd om behoorlijke hoeveelheden te telen, tot grote tevredenheid van onze klanten."

Zoals gebruikelijk zal Primland het Franse kiwiseizoen in mei afsluiten. Het bedrijf bereidt momenteel het Chileense kiwiseizoen alweer voor, waar de oogst in april van start zal gaan.

 

Voor meer informatie:

   
Primland
+33 (0)5 58 90 09 95
olivier.pouilhes@primland.fr    
www.primland.fr    

Publicatiedatum: