Goede aanvoer Chileense Super Flame druiven in de VS

Halverwege de maand maart is het evenwicht op de Amerikaanse druivenmarkt uitstekend wat betreft de FOB-prijzen en beschikbaarheid. De goede aanvoer van witte, rode en blauwe Chileense druiven is in balans met de dagelijks vraag.  De aanvoer van rode en blauwe druiven zal naar verwachting tot het einde van deze maand en begin april groot zijn maar de hoeveelheden witte pitloze rassen zullen tegen het einde van de maand afnemen. Gezien de goede promoties zullen de marktomstandigheden de komende 10 tot 14 dagen naar verwachting stabiel blijven. 

 

ROOD PITLOOS

De uitstekende hoeveelheden Chileense Super Flame druiven komen nu op de markt en de kwaliteit is zeer goed. De sector zal ook merken dat de eerste pitloze Crimson druiven op de markt verschijnen. De aanvoer van Peruaanse pitloze rode druiven neemt af, dus Chileense telers zullen tot aan het einde van april in het grootse gedeelte van de vraag moeten voorzien. De prijzen van pitloze rode Super Flame druiven variëren tussen de €16 en €19,45, afhankelijk van de maat en kwaliteit. Chileense Crimson druiven worden momenteel afgezet voor prijzen tussen de €16 en 17,70 voor middelgrote maten, €17,70 tot €19,45 voor grote maten en €21 tot €23 voor extra grote maten. Retailers zullen tot het eind van deze maand goede mogelijkheden voor promoties hebben omdat importeurs de druiven tegen concurrerende prijzen aanbieden. 

 

WIT PITLOOS

De beschikbaarheid van geïmporteerde pitloze witte druiven is de laatste twee weken verbeterd en de aanvoer beantwoordt eindelijk aan de vraag. De verwachting is dat de aanvoer de komende 10 tot 14 dagen nog goed zal blijven maar dat de aantallen eind maart afnemen. De kwaliteit loopt sterk uiteen en sommige importeurs slaan fruit van de beste kwaliteit op om het begin april tegen hogere prijzen af te kunnen zetten. De prijzen op de spotmarkt variëren momenteel van €17,70 tot 19,50 voor middelgrote maten, €19,50 tot €21,23 voor grote maten en €23 voor extra grote maten. De FOB-prijzen zullen tegen het einde van de maand oplopen. Thompson Seedless is momenteel het belangrijkste ras en zal gedurende de rest van het seizoen beschikbaar blijven. Het aantal zendingen is aanzienlijk gedaald ten opzichte van voorgaande jaren. De sector moet er rekening mee houden dat de spotmarktprijzen zullen dalen. 

 

BLAUW PITLOOS

Er zullen nog onbekende hoeveelheden Chileense pitloze blauwe druiven de Verenigde Staten binnen komen, waarvan de kwaliteit tot nu toe zeer goed is. Tegen het eind van deze maand worden de eerste Chileense Autumn Royal druiven verwacht. De prijzen op de spotmarkt variëren momenteel tussen de €15,92 en 17,70 voor grote maten en €17,70 en €19,50 voor extra grote maten. De aanvoer van pitloze Chileense blauwe druiven zal tot de eerste week van april overvloedig zijn.

 

RED GLOBE DRUIVEN

Peruaanse Red Globe druiven blijven de Amerikaanse markt bereiken hoewel de verwachting is dat de hoeveelheden vanaf nu zullen dalen. De prijzen zijn de afgelopen maand slecht geweest maar zodra de beschikbaarheid daalt, zullen de prijzen naar verwachting weer gaan stijgen. Er is nu nog weinig aanvoer van Red Globe druiven uit Chili maar de sector zal tegen het einde van de maand grotere hoeveelheden kunnen verwachten. De prijzen op de spotmarkt variëren momenteel tussen de €12,39 en €15,93 met een gemiddelde van €14,16 voor extra grote maten. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven