MIT’s Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory

Elegant ogende robotgrijper kan 100 keer zijn eigen gewicht tillen

Daniela Rus is een professor aan het Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) van het MIT. Het meest recente werk van haar team is een robotgrijper die is ontworpen om voorwerpen op te pakken. De looks zijn op zijn zachtst gezegd echter onconventioneel. Visueel lijkt het meer op een rubberen tulp of een leeggelopen ballon dan op een sci-fi robothand.

Maar juist deze unieke look maakt de grijper in potentie zo nuttig. Onder zijn rubberen huid bevindt zich een origami-skelet in de vorm van zeesterren. Doordat gas in en uit de luchtdichte omhulling van de grijper wordt gepompt, opent en sluit het hele apparaat als een bloem.

Het apparaat kan delicate objecten oppakken zonder ze te beschadigen, terwijl het toch voldoende grip biedt om 100 keer zijn eigen gewicht op te tillen. "Door dit opvouwbare skelet te combineren met de zachte buitenkant, halen we het beste uit beide werelden", vertelde Rus aan The Verge. "Ik ben enthousiast om zo'n robothand te gaan gebruiken om boodschappen op te pakken."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven