Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dirk de Maré, Grimex

''Wortelmarkt in afwachting van de vraag spoelers''

Tholen – “Momenteel is het rustig op de wortelmarkt. Ieder land heeft nog wortelen van zijn eigen, maar bij de spoelers neemt langzaam het tekort aan wortelen toe. De verwachting is dat zij in april weer product nodig hebben. Echter blijft het afwachten wat de markt gaat doen wanneer de nieuwe wortelen uit de Zuiderse landen weer worden geoogst. Israël zit al in de markt, maar de prijzen zijn te hoog om handel mee te doen”, vertelt Dirk de Maré van Grimex.

De afgelopen winterperiode was voor de handelaar gematigd positief. “De prijzen waren erg goed, maar de volumes waren er helaas niet. De kwaliteit van de partijen waren als gevolg van de droogte zeer wisselvallig. Er zaten hele goede partijen tussen, maar ook erg slechte”, aldus Dirk. Het grootste gedeelte van Belgische wortelen is bestemd voor de Franse markt. “De laatste vijf jaar is er weinig product naar Engeland gegaan. Het land heeft momenteel wortelen genoeg net als Schotland. Ik denk dat de brexit niet heel veel effect gaat hebben op de wortelmarkt.”

Opvolger
De nieuwe Belgische en Nederlandse wortelen zullen rond half juli weer op de markt komen. “Het blijft afhankelijk van de weersomstandigheden, maar we hebben enkele weken geleden al veel uitgezaaid. Als we goed weer krijgen het komende voorjaar, is de kans groot dat we een vroege oogst krijgen. Grimex is nog altijd opzoek naar een opvolger. Het werk is afwisselend maar ook speculatief,. Wij hopen dat we iemand kunnen vinden die ons bedrijf goed kan verder zetten", besluiten Dirk en zijn vrouw Trui.”

Voor meer informatie:
Dirk de Maré
Grimex
Pittemsestraat 30-32
8850 Ardooie - België
Tel.: +32 (0)51 74 42 98
Fax: +32 (0)51 74 72 08
info@grimex.be  
www.grimex.be