Lars Grossmann, IMG Beerenfrucht:

"Door teelt in verschillende regio's over Marokko tot juli blauwe bessen leverbaar"

"De aardbeienoogst in Marokko is reeds in volle gang. Zo hebben we een voordeel tegenover de Spaanse aardbeien, die tot nu toe alleen in kleine en voor hoge prijzen verkrijgbaar zijn", weet Lars Grossmann, directeur van Beerenfrucht IMG. "Wij oogsten nog tot eind april in de noordelijke regio van Marokko aardbeien." Vraag en aanbod zijn goed in evenwicht: "Juist omdat wij zo vroeg op de markt zijn, is de vraag natuurlijk groot."

Het bedrijf heeft onlangs nieuwe arealen voor de teelt van blauwe bessen in het zuiden van Marokko aangelegd en wacht nu met spanning op de eerste partijen van de bessen, die eind deze maand geoogst moeten worden. "Tot nu toe vindt men alleen blauwe bessen uit Zuid-Amerika in de retail, wat echter al snel zal veranderen. Door onze nieuwe arealen hebben we een duidelijk voordeel aangezien we de bessen aanzienlijk vroeger kunnen oogsten dan voorheen." De oogst en de vraag zijn bijzonder goed, aldus Lars. "Door de teelt in verschillende regio's kunnen we de markt vermoedelijk tot in juli van blauwe bessen voorzien."

Al sinds 2003 heeft IMG Beerenfrucht talrijke kwekerijen voor gojibessen in heel Europa aangelegd. Sinds 2009 teelt Lars aroniabessen in Duitsland en sinds twee jaar hebben hij en zijn partners grote arealen voor allerlei soorten bessen in Marokko. Het zwaartepunt van de teelt daar ligt op gojibessen, blauwe bessen, cranberry's, frambozen en aardbeien. Naast de teelt, de verkoop en verpakking van de bessen bieden Lars en zijn partners ook advies aan potentiële telers.

In Duitsland telen ze aroniabessen die eind april in bloei staan en die men in augustus kan oogsten. "Aroniabessen zijn nog niet zo bekend voor de verse consumptie, daar willen we dit jaar echter verandering in gaan brengen. In de afgelopen jaren is het areaal voor aroniabessen in Niedersachsen verviervoudigd. Veel daarvan gaat nog naar de verwerking (bijvoorbeeld voor het maken van jam). Maar aangezien er nu in de buurt van onze plantage ook een verpakkingsbedrijf voor blauwe bessen gevestigd zit, hebben we de mogelijkheid om dit jaar ook verse aroniabessen voor de retail te verpakken."

Voor meer informatie:
Lars Grossmann
IMG Beerenfrucht GmbH
Am Varrenbruch 8
29690 Schwarmstedt
Tel: 05071 9668234
E-mail: lg@beerenfrucht-img.de 
Web: www.beerenfrucht-img.de 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven