Grupo Alimentario Citrus neemt twee snijbedrijven in Zwitserland en Italië over

Grupo Alimentario Citrus (GAC) heeft twee bedrijven, in Zwitserland en Italië, overgenomen die gespecialiseerd zijn in de productie van kant-en-klaar salades. In oktober vorig jaar nam GAC ook het Duitse bedrijf Thurländer al over. De overnames maken onderdeel uit van het plan voor internationalisering en groei waar GAC sinds 2015 aan werkt. Met deze dubbele overname versterkt het bedrijf haar positie op de Europese markt voor 'ready-to-eat-producten'. 

De twee bedrijven behoren tot de Franse coöperatie Agrial en zijn gespecialiseerd in kant-en-klare salades, groenten en fruit. De Zwitserse vestiging in Hünenberg telt 130 werknemers en had in 2018 een omzet van €24 miljoen. De faciliteit in het Italiaanse Novara (bij Milaan) biedt werk aan 44 mensen en had vorig jaar een omzet van €9,7 miljoen. 

"We willen de eerste keus van consumenten worden voor verse en gezonde AGF en dankzij deze overnames kunnen we onze capaciteit en assortiment vergroten en nieuwe markten bereiken," aldus GAC-directeur Rafael Boix. "De nieuwe productielocaties in Zwitserland en Italië vormen een mijlpaal in ons groeiplan."

GAC garandeert dat er geen banen verloren gaan en dat het zal blijven produceren voor de Zwitserse en Italiaanse markt, waar beide bedrijven hun producten aan grote retailers en horecabedrijven leveren.

Bron: grupoalimentariocitrus.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven