Medjool dadelblokjes maken debuut

Natural Delights heeft een nieuw product op de markt gebracht: blokjes Medjool dadels. Het bedrijf introduceert het product om beter te kunnen beantwoorden aan de snelgroeiende vraag naar gezonde snacks. Het merk heeft door consumentenonderzoek bij focusgroepen bestaande uit millennial moeders bepaald hoe de marktkansen voor het product te bepalen en inzicht te krijgen in de manieren waarop dit product onderdeel zou kunnen vormen van het dagelijkse eetpatroon van de doelgroep.

"Tijdens de testen van producten door focusgroepen sprak het gemak van de Medjool dadelblokjes meteen aan bij millennials moeders. Zij benadrukten hun behoefte aan gezonde en smakelijke snackopties zonder toegevoegde suikers. Ze waren erg blij met het feit dat onze Medjool dadels niet alleen heerlijk waren als snack maar ook geschikt waren als veelzijdig ingrediënt om toe te voegen aan salades, ontbijtgranen, studentenhaver, granola en andere gerechten," vertelt Tim Rooney, directeur van Bard Valley Date Growers. 

Het product bestaat uit Natural Delight Medjool dadels die in blokjes gehakt en door kokosbloem gehaald zijn, waar consumenten tijdens smaakproeven de voorkeur aan gaven. Het product zit verpakt in een bakje van 340 gram dat dezelfde uitstraling heeft als de rest van de lijn Medjool dadelproducten van het bedrijf. 

Het bedrijf laat weten dat onderzoek heeft uitgewezen dat 60% van consumenten die Medjool dadels kopen, aangegeven hebben dat ze van plan zijn om dit nieuwe product naast de traditionele Medjool dadels te kopen.

"We hebben ons huiswerk gedaan om er zeker van te zijn dat ons nieuwe product niet alleen geweldig smaakt maar ook een waardevolle aanvulling is van ons productaanbod in de retail. We telen Medjool dadels en willen producten creëren die bij onze consumenten in de smaak vallen en waarde toevoegen voor onze retailpartners," aldus Rooney.  

De Chopped Medjool dadels van Natural Delights zijn vanaf nu bij retailers in Noord-Amerika te koop.  


Voor meer informatie:
Tim Rooney
Bard Valley Date Growers
Ph: +1 (928) 248-5670
info@naturaldelights.com
www.naturaldelights.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven