Mark Verweij, VerDi Import:

"Polen en Baltische Staten goede afzetmarkten voor Marokkaanse Nicola's"

Tholen - Bij VerDi Import in Barendrecht is het seizoen van de Marokkaanse Nicola-aardappelen alweer enkele weken gaande. "Het seizoen is goed gestart, Marokko levert dit jaar een mooi product af", vertelt Mark Verweij. VerDi Import krijgt wekelijks aanvoer van de Marokkaanse Nicola's. Traditioneel loopt het seizoen ongeveer tot Koningsdag.

"De hoge prijs van de Nederlandse aardappelen biedt natuurlijk perspectief voor het importseizoen. De prijzen liggen dan ook op een mooi niveau, al denk ik wel dat de verwachtingen voorafgaand aan het seizoen wat te hooggespannen waren, waardoor we op een te hoog prijsniveau zijn gestart. Inmiddels zijn de prijzen wat genormaliseerd", vertelt Mark.

"Op de Nederlandse aardappelmarkt is het aantal spelers zo beperkt geworden dat die markt snel wordt overvoerd. Wij hebben vooral exportklanten voor deze importaardappelen, hoofdzakelijk in Oost-Europa. Duitsland, de Baltische Staten, maar vooral Polen zijn goede afnemers. Egypte is een grote concurrent op Duitsland en Polen, maar heeft niet de kwaliteit en verse uitstraling die Marokko levert", aldus de ervaren aardappelhandelaar. 


Spaanse Doré-aardappelen

De aardappelen worden in de bekende 15 kilo-verpakking rechtstreeks in koelcontainers geïmporteerd, maar vanwege de hoge prijs van de jute zakken experimenteert VerDi dit jaar ook met andere verpakkingen. Naast de aanvoer van de Marokkaanse Nicola-aardappelen, maakt VerDi Import zich op voor het Spaanse Doré-seizoen. "De Spaanse Doré's staan er goed bij. Dicht bij de delta van de Rio Guadalquivir in het uiterste zuiden van Spanje verloopt de groei voorspoedig. We verwachten het seizoen wel twee weken eerder op te starten", besluit Mark Verweij.

Voor meer informatie:
Mark Verweij
VerDi Import
Tel: +31 180 69 64 64
mark@verdiimport.nl  
www.verdiimport.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven