Mexicaanse Royal Halo Group heeft kantoren in de VS, Hong Kong en Holland

"We willen onze Mexicaanse telers helpen concurreren op de wereldmarkt"

Tholen - Mexicaans fruit wereldwijd vermarkten. Dat is wat directeur Ricardo Hernández van de Royal Halo Group in een notendop doet. "We hebben kantoren in Amsterdam, Wan Chai (Hong Kong) en Nevada en Illinois (Verenigde Staten). Ons doel is om op wekelijkse basis deze markten te voorzien van avocado's, bananen, limes, mango's en overige exoten. Hiermee streven we naar het opbouwen, opleiden en begeleiden van Mexicaanse gemeenschappen om nieuwe producten te telen, waarbij we bijdragen aan de sociale en economische ontwikkeling van Mexico!" 

Hiervoor werkt de Royal Halo Group nauw samen met drie verschillende telersverenigingen in Tabasco, Chiapas en Michoacan, goed voor een totaal areaal van 10.000 hectare fruit. "Het Mexicaanse areaal groeit elk jaar. Het fruit is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Ecuador en Costa Rica en een aantal van onze aangesloten telers zijn GlobalGAP- en Rainforest Alliance-gecertificeerd", aldus Ricardo.

In Rotterdam ontvangt Royal Halo wekelijks bananen en limes, in het seizoen aangevuld met mango's. Doelstelling is dit jaar om een groter areaal bio-gecertificeerd te krijgen. "Mexicaanse limes zijn de beste die op de markt te vinden zijn. Met onze bananen kunnen we helaas soms niet mee met de prijsrange van landen als Ecuador en Costa Rica, maar toch groeit de afzet jaarlijks. Ook hebben we hoge verwachtingen van de bananenexport naar China, als die markt officieel open gaat. We zijn klaar om aan de Chinese markteisen te voldoen, nu het protocol tussen beide landen dit jaar van start is gegaan", vertelt Ricardo.

Al het fruit wordt geteeld, verpakt en verzonden vanaf onze acht faciliteiten en hoofdkantoor in Mexico City. Voor de toekomst ziet Ricardo het als de grootste uitdaging haar merk verder te positioneren op de wereldwijde markt en zich aan te passen aan de markttrends. "Daarnaast willen we meloenen gaan telen in samenwerking met de grootste Mexicaanse teler in Central de Abasto als partner en andere exoten afzetten richting onze verkoopkantoren in Holland en Hong Kong. Alles met als doel onze telers te helpen concurreren op de wereldmarkt."

Voor meer informatie:
Ricardo Hernández
Royal Halo Group
Tel: +1 888 418 7692
ricardo@royalhalo.com  
www.royalhalo.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven