Spaanse Antequera regio oogst 25 procent minder aardappelen

Het Spaanse Antequera zal dit jaar 25 procent minder aardappelen oogsten dan vorig jaar. Dit is met name te wijten "aan de hoge temperaturen van de maand augustus, die ertoe leidden dat sommige aardappelen in de grond gekookt werden", stelt Juan Antonio Romero, directeur van het bedrijf Horticultores El Torcal.

Dit betekent dat de oogst rond de 3 miljoen kilo zal liggen, een flink verschil met de vorige oogst. Dit cijfer baart de coöperatie, die met haar 142 leden een van de grootste aardappeltelers in de regio van Antequera is, echter geen zorgen. "De regens van afgelopen oktober hebben geen negatieve invloed gehad op de teelt, zoals in het noorden van de regio", wat betekent dat het een oogst van "goede kwaliteit" is.

Vanwege deze kwaliteit ligt de prijs op de markt hoger, hetgeen compenseert voor de lagere opbrengsten. Volgens de directeur van de coöperatie zal de telersprijs tussen de "40 en 42 cent" blijven liggen.

De teelt van deze late aardappel, die tot maart geoogst wordt, is goed voor ongeveer 20 procent van wat er in de provincie Málaga geoogst wordt. De aardappelen worden over het algemeen afgezet in het oosten van Andalusië: in Málaga, Granada en een deel van Córdoba.

Horticultores El Torcal heeft nog een oogst, die van vroege aardappelen, in de maanden juni en juli. Deze aardappelen worden zowel in binnen- als buitenland afgezet.

De vlakte van Antequera is niet alleen geschikt voor de teelt van aardappelen, maar ook voor die van twee andere belangrijke producten van deze coöperatie: ui en asperge.

Bron: laopiniondemalaga.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven