Nieuwe certificering

Luchtvaartsector introduceert CEIV Fresh

De International Air Transport Association (IATA) heeft een nieuwe sectorcertificering geïntroduceerd - the Center for Excellence for Perishable Logistics (CEIV Fresh)- om het laden, lossen en luchttransport van bederfelijke producten te verbeteren. 

Alexandre de Juniac van IATA: "Bederfelijke goederen vormen een groeiende markt in de luchtvracht. Het is essentieel om te garanderen dat deze producten onaangetast en met minimale verspilling worden afgeleverd. Verladers hebben de garantie dat bedrijven met een CEIV Fresh certificaat volgens de hoogste eisen te werk gaan tijdens het transport."

De specifieke tijd- en temperatuureisen voor voeding en planten maakt het verladen van bederfelijke producten tot een uitdaging. 

CEIV Fresh en partners
De Airport Authority Hong Kong (AAHK), Cathay Pacific, Cathay Pacific Services Limited (CPSL) en Hong Kong Air Cargo Terminals Limited (HACTL) waren de eerste organisaties om de CEIV Fresh uit te proberen. Hun unieke gemeenschappelijke benadering helpt om de behoeften en verantwoordelijkheden van alle betrokken deelnemers in de verlading van bederfelijke producten op één lijn te brengen. 

Glyn Hughes van IATA: "Een succesvolle verlading vereist dat alle deelnemers op eenzelfde lijn zitten. Verladers kunnen gerust zijn als ze weten dat hun producten overal met dezelfde eisen behandeld worden."

Fred Lam van Airport Authority Hong Kong: "Met de nieuwe certificering is HKIA een goede om de groeimogelijkheden in de markt van de bederfelijke goederen te bekijken."

Voor meer informatie:
Corporate Communications
International Air Transport Association 
Tel: +41 22 770 2967
Email: corpcomms@iata.org


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven