Roemeens Kamerlid wil staatswinkels voor AGF terug

Liviu Dragnea, leider van regeringspartij PSD, heeft de terugkomst van staatswinkels voor AGF bepleit. Hij beweert dat dit Roemenen zal helpen producten van betere kwaliteit te eten. 

Dragnea: “We moeten fondsen opzetten en een nationaal systeem om lokale producten te verzamelen en te exporteren, omdat ik er zeker van wil zijn dat wanneer een kind een hap uit een appel neemt deze schoon is en wanneer we een tomaat eten deze ook smaakt en ruikt als een tomaat... Staatswinkels zijn geen communisme. Is het geen schande dat telers hun producten niet in winkels kunnen verkopen? Zouden buitenlanders ons uitlachen?"

Romania-insider.com meldt dat het ministerie van landbouw onlangs de Unirea Agro-trade House opzette met het doel om de consumptie van lokale producten te bevorderen en om een nationaal netwerk van winkels op te zetten om met buitenlandse hyper- en supermarkten te concurreren. De regering zegde 100 mln euro toe voor de ontwikkeling van infrastructuur voor agribusiness met het doel om kleine teeltbedrijven te helpen hun producten te verkopen om 30-40% van de momenteel geïmporteerde voeding te vervangen en om het aandeel van de landbouw in het BNP te laten stijgen.

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven