Annie Lebleu, groothandel Verdigro

“Soms hebben we meer vraag dan aanbod van Cordero-citrus”

Tholen – Na een wat rustige periode als gevolg van het warme weer leeft de citrushandel weer op. “Nu het weer wat kouder is en de vakantie over is, merken we dat de vraag naar citrus weer aantrekt”, vertelt Annie Lebleu van groothandel Verdigro.

Groothandel Verdigro is actief op de groothandelsmarkt in Roeselare en heeft het alleenrecht op de verkoop van het Cordero-citrus. “We zijn erg tevreden over de verkoop van de Cordero-appelsienen. In het begin van het seizoen hadden we meer vraag dan dat er aanbod is was”, aldus Annie. “De kwaliteit van de appelsienen is dit jaar erg goed en de prijs is het gehele seizoen al vrij stabiel. We merken dat onze klanten, wanneer ze citrus kopen van Cordero, de volgende keer weer Cordero-citrus kopen. Klanten blijven trouw aan het merk ondanks het hogere prijsniveau.”


Annie Leblue met Cordero-appelsienen

Spaans product
We merken dat onze klanten de voorkeur geven aan Spaans citrus ten opzichte van Marokkaans en Egyptisch product. Toch zien we de laatste jaren het Egyptisch en Marokkaans citrus steeds beter worden. Echter wanneer onze klanten mogen kiezen, verkiezen ze een Spaanse salustiana boven een Egyptische Valencia”, zegt Lebleu. Wanneer het Spaanse Cordero-citrusseizoen voorbij is stapt de groothandel over op Cordero-citrus uit Zuid-Afrika.

Sweet Cordero
Naast citrus van Cordero heeft Verdigro ook bananen en een cherrytomaat van het merk in haar assortiment. “De vraag naar bananen is goed zolang het voorjaar loopt. Met vakanties is de vraag standaard wat minder. Deze bananen vallen in het goedkopere segment, maar kwalitatief is het een mooi product. Het Sweet Cordero cherry seizoen is nog niet gestart, maar vorig jaar hebben we hele positieve reacties gehad op het product. Het is nog even afwachten tot we het lekkere zoete trostomaatje weer in ons gamma hebben”, besluit Annie.

Voor meer informatie:
Annie Lebleu
Verdigro 
Groenestraat 440
8800 Roeselare
Tel: +32 (0)51/20 27 52
Gsm Dirk: 0475 236 712
Gsm Annie: 0476 412 512
info@verdigro.be  
www.verdigrogroentenfruit.be 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven