Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik Kieftenburg, Fruit Noordholland bv:

"Goede peren redelijk goed aan de prijs maar dan moet er niets aan mankeren"

Tholen - In de hardfruithandel komen de kwaliteitsverschillen steeds meer tot uiting in de prijs. "Neem de Jonagold, die afzet van goede appelen verloopt redelijk, maar zodra er wat aan mankeert, brengt het niets meer op", constateert Erik Kieftenburg van Fruit Noordholland. "De goede Elstar van de eerste pluk wordt wel goed betaald. De verkopen vallen over het algemeen niet tegen, alleen met het weer van de afgelopen dagen wordt er een stuk minder verkocht, omdat de mensen thuis blijven."

"Met de Doyenné du Comice gaan we deze week tegen het einde van het seizoen aan. Op het laatst werden deze peren erg gevoelig voor machinale sorteerschade, waardoor we ze de laatste tijd allemaal met de hand hebben gesorteerd. De afzet is wel redelijk verlopen, maar de prijsvorming bleef dit seizoen wel achter. Dat gold overigens ook voor de Conference, al heb ik er nog wel hoop op dat de prijs van de goede Conference richting het einde van het seizoen wat gaat oplopen", vervolgt de handelaar.

Maar het is niet allemaal goud wat er blinkt. "Er zijn nogal wat peren waar wat aan mankeert, zoals getinte peren, een maat die achterblijft of peren die te zacht zijn. Nu zijn wij hier in Noord-Holland in de gelukkige omstandigheid dat we nauwelijks last van de droogte afgelopen zomer hebben gehad omdat we meer dan voldoende zoet water beschikbaar hebben, dat is in het midden en zuiden van het land toch een groter probleem."

Voor meer informatie:
Erik Kieftenburg
Fruit Noordholland BV
Groothandelsmarkt 2
1681 NN Zwaagdijk
fruitnhbv@zonnet.nl
www.mjpronk.nl