Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rogier van Damme, Fruitteeltbedrijf Van Damme

"We testen graag de machines uit op ons bedrijf"

Firma van Damme uit Nisse teelt op een areaal van zo’n 50 hectare appelen en peren. Naast de teelt hoort ook de pluk, koeling en het sorteer- en verpakwerk tot dagelijkse productieproces. De broers Van Damme zijn tussen de boomgaarden geboren en ook de firma van Burg weet het fruitteeltbedrijf al een hele tijd te vinden. “Vroeger hadden we al een Burg-kantelaar en een hefmast”, blikt Rogier van Damme terug.



Op dit moment heeft de fruitteler zowel droge als natte kistenvullers, een lediger en droger van Burg Machinefabriek aan het werk. “We leggen de dingen waar we tegenaan lopen ook vaak bij de firma Burg neer, waarna die jongens aan het denken slaan en met een tekening komen. Zo vullen wij veel zakjes met Conference -peren met 5, 6 of 8 stuks. Voorheen deden we dit altijd met de hand, maar we vonden het onbegrijpelijk dat we anno 2012 nog peren handmatig in de zakken moesten doen. Daarop heeft Burg een tassenmachine ontwikkeld en daarvan hebben we er momenteel vier draaien. In de testfase van machines die we kunnen gebruiken, doet de firma Burg ook vaak een beroep op ons. We werken daar graag aan mee, want we hebben alleen maar profijt van machines waar we plezier van beleven en als het goed is, de kosten weer drukt.”



Rogier prijst de jarenlange samenwerking. “De lijnen naar de jongens toe zijn kort. Je legt een probleem op tafel en er wordt gelijk aan gewerkt. Zo zei ik een keer gekscherend dat ze niet meer op het bedrijf hoefden te komen, voordat ze een vellenvanger hadden gemaakt. Hoewel ze zich eerst afvroegen of er wel vraag naar was, hebben ze er toch één ontworpen en het prototype was voor ons gelijk super. Nu hoeven we nooit meer naar de bodemvellen om te kijken.”

Bron: Magazine Burg Machinefabriek, www.burgmachinefabriek.nl