Gilde Healthcare neemt belang in zorgmaaltijdenleverancier Eetgemak over van Value8

Gilde Healthcare, de gespecialiseerde Europese investeerder in de gezondheidszorg, neemt een meerderheidsbelang in Eetgemak over van de beursgenoteerde investeringsmaatschappij Value8. De overname is de eerste investering vanuit Gilde Healthcare’s nieuwe €200 miljoen private equity fonds voor de zorg. Eetgemak uit Katwijk is marktleider in koelverse maaltijden voor Nederlandse zorginstellingen. Met de toetreding van Gilde als investeerder zal Eetgemak haar positie in de markt verder uitbouwen door te groeien zowel in bestaande als in nieuwe markten, zoals België.

Artsen en diëtisten onderkennen steeds meer het belang van lekkere, gezonde voeding die aansluit bij de wensen van de patiënt in het genezingsproces. Tegelijkertijd bestaat er een constante druk op zorginstellingen om efficiënter te werken en betere zorg te verlenen met minder verzorgend personeel. Met een assortiment van duizenden verschillende koelverse maaltijden biedt Eetgemak ziekenhuizen, zorginstellingen, maar ook mensen thuis een gezonde maaltijd tegen een lage prijs. Bovendien kan Eetgemak door haar schaal en expertise rekening houden met veel soorten dieetbehoeftes van patiënten en bewoners van instellingen.

De investering in Eetgemak past goed in het nieuwe private equity fonds van Gilde Healthcare: "Wij zoeken bedrijven die bijdragen aan de verbetering van zorg. Daarnaast dragen we actief bij aan de ontwikkeling van onze portefeuillebedrijven met onze specifieke kennis en ervaring in de zorgsector. We zijn erg enthousiast over de groeimogelijkheden van Eetgemak en kijken uit naar een productieve samenwerking,” aldus Hugo de Bruin, partner bij Gilde Healthcare.

“Gilde’s investering stelt ons in staat om ons groeiplan uit te voeren, niet alleen in Nederland, maar ook over de grens in België. Naast het versnellen van de organische groei, zijn we ook geïnteresseerd in nieuwe samenwerkingen met partners of mogelijke overnames,” aldus Leo van der Krogt, algemeen directeur van Eetgemak.

Voor meer informatie:
Hugo de Bruin
Gilde Healthcare
Newtonlaan 91
3584BP Utrecht
+31 (0)30 219 2565
debruin@gildehealthcare.com  
https://gildehealthcare.com  

Leo van der Krogt
Eetgemak
Taanderstraat 9a
2222 BG Katwijk
+31 (0)71 408 4140
leo@eetgemak.nl  
https://www.eetgemak.nl  
 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven