Jaarlijkse bijeenkomst van EUCOFEl in Warschau op 15 maart

FruitVegetablesEUROPE (EUCOFEL), een organisatie die bestaat uit associaties van groenten- en fruittelers en exporteurs uit verschillende Europese lidstaten, zal aanstaande vrijdag 15 maart zijn jaarlijkse bijeenkomst houden in Warschau. Daarna staat er een discussiepanel over de toekomst van het GLB (Gemeenschappelijk Landbouwbeleid) na 2021 gepland, evenals een forum over innovatie en onderzoek in de groenten- en fruitsector. De Spaanse AGF-belangenvereniging FEPEX bekleedt het voorzitterschap van deze Europese organisatie, in de persoon van Juan Marín, die tevens voorzitter is van Proexport. 

Aan het discussiepanel over de toekomst van het GLB zal ook de Directeur-Generaal van Landbouw van de Europese Commissie, Jerzy Plewa, deelnemen, evenals een aantal Europarlementariërs en functionarissen van het Poolse Ministerie van Landbouw. Zij zullen de veranderingen in en de mogelijkheden van het toekomstige GLB in de groenten- en fruitsector analyseren. Dit GLB moet nog goedgekeurd worden door het parlement, wat betekent dat de onderhandelingen erover na de verkiezingen, die in mei gepland staan, hervat zullen moeten worden.

Ook zullen de mogelijkheden van de Chinese markt voor de export van groenten en fruit geanalyseerd worden. Het daaropvolgende forum over innovatie en onderzoek in de sector zal worden opgedeeld in twee delen: het ene deel zal gewijd zijn aan de teeltsector, met vertegenwoordigers van leidende brancheverenigingen in Frankrijk, Spanje en Polen, het andere deel zal gericht zijn op de industrie.

Ook zal de promotiecampagne "CuTE: het telen van de smaak van Europa" gepresenteerd worden. EUCOFEl zal deze campagne tussen 2019 en 2021 voeren in het kader van de door de Europese Commissie medegefinancierde promotieprogramma's. Tot slot zal er nieuws worden gepresenteerd met betrekking tot de komende editie van Fruit Attraction, die van 22 tot 24 oktober gehouden zal worden in Madrid.

 

Bron: fepex


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven