Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Greenyard dochter

Seald Sweet neemt nieuw koelhuis in gebruik

Ondanks de kleinere aanvoer is de vraag naar sinaasappelen erg wisselend dit seizoen. "De aantallen uit Mexico zijn iets afgenomen. Voor Murcott- mandarijnen is het seizoen, dat uitstekend verlopen is, voorbij. Momenteel werken we met Valencia's," vertelt GT Parris van Seald Sweet uit Florida. Hij merkt op dat alle producten aangevoerd worden uit het Mexicaanse Obregón. "De Murcotts waren het hele jaar door van uitmuntende kwaliteit en tot dusver zijn ook de Valencia's prima van smaak en kleur. De maten zijn dit seizoen wel wat aan de grote kant."

Toch is de vraag naar sinaasappelen zwak. "We moeten het opnemen tegen de lage prijzen uit Californië," vervolgt Parris. "Dit is moeilijk omdat Californië de markt domineert." Hij legt uit dat als Californië de prijzen van haar sinaasappelen verlaagt de rest van de sector dit ook moet doen. De talrijke stormen waar Noord-Amerika de afgelopen weken door geteisterd werd, hebben de vraag naar het product dit kwartaal eveneens doen dalen.

Het is dan ook niet vreemd dat de prijzen lager zijn dan vorig jaar. Parris vertelt dat de aanvoer de komende weken stabiel zal zijn. 

Nieuwe faciliteit in Arizona
Verder naar de westkust in Nogales, Arizona, heeft Seald Sweet het nieuwe Delta Fresh koelhuis in gebruik genomen. "In november zijn we in deze gloednieuwe faciliteit getrokken," vertelt Rob Anderholt van Seald Sweet. Hij legt uit dat zowel het verkoop- als operationele team vanuit deze faciliteit werken. "Naast meer bewaarcapaciteit kunnen we dankzij dit nieuwe koelhuis een meer consistente koelketen garanderen."

De nieuwe faciliteit van Seald Sweet in Nogales, Arizona.

Het nieuwe koelhuis helpt Seald Sweet haar activiteiten te stroomlijnen en stelt het bedrijf in staat om nog grotere hoeveelheden te verwerken. Seald Sweet zal hierdoor ook ruimte te hebben om met nieuwe producten te gaan werken. "Deze faciliteit is vooral bedoeld voor bewaring maar we hebben ook ruimte voor het ompakken van producten en voor het verpakken van huismerkproducten," aldus Anderholt. 

 

Voor meer informatie:
G.T. Parris 
Seald Sweet International 
Tel: +1 (772) 569-2244
gtparris@sealdsweet.com 
www.sealdsweet.com

Rob Anderholt
Seald Sweet International 
Tel: +1 (520) 281-0985
RAnderholt@sealdsweet.com  
www.sealdsweet.com 

Publicatiedatum: