Drone kan plukken, dunnen en snoeien

De in 2016 opgerichte Israëlische start-up Tevel Aerobotics Technologies ontwerpt autonome drones die voorzien zijn van een meter lange mechanische grijper die in staat is fruit te plukken en gebruikt kan worden voor het dunnen en snoeien van fruitbomen. 

Directeur en oprichter Yaniv Maor legt uit dat het prototype eind 2018 werd ontwikkeld. Het bedrijf werkt momenteel aan een gepatenteerde drone-vloot die naar verwachting in 2020 op de markt zal komen. 

De drones zijn momenteel alleen overdag te gebruiken maar het bedrijf is bezig met de ontwikkeling van een drone met nachtzicht-vermogen om de productiviteit nog verder te verhogen. 

De drones van Tevel zijn uitgerust met kunstmatige intelligentie en zijn hierdoor in staat om fruitsoorten van elkaar te onderscheiden, beschadigingen te herkennen en de kwaliteit van het fruit te bepalen aan de hand van de rijpingsgraad, licht Moar toe. Hoewel het huidige model van het bedrijf alleen geschikt is voor het plukken van appelen en sinaasappelen, werkt Tevel aan een uitbreiding van de functionaliteiten van haar drones zodat deze ook toegepast kunnen worden voor het plukken van fruitsoorten zoals mango's en avocado's.  

Bron: algemeiner.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven