Britse aardappelvoorraden bijna kwart lager dan vorig jaar

Uit de laatste cijfers van de Agricultural and Horticultural Development Board (AHDB) blijkt dat de aardappelvoorraden van Britse telers 24% lager zijn dan vorig jaar. Met 1,84 miljoen ton liggen de voorraden dit seizoen 11% onder het gemiddelde niveau van de afgelopen vijf jaar.

De ramingen laten zien dat het voorraadniveau in het seizoen 2018-2019 hoger was dan op hetzelfde punt in 2012 en slechts iets onder dat van 2016 lag.  

Sara Maslowski van AHDB: "Gezien het matige groeiseizoen van 2018 komen deze cijfers niet als een verrassing."

Cijfers voorraadvermindering
De cijfers met betrekking tot de vermindering van de voorraden wijzen op een sterke voorraadvermindering in de maanden december en januari. In deze periode werden 1,13 miljoen ton aardappelen uit bewaring gehaald.

Sara:  “Het ongebruikelijke weer van de afgelopen winter betekende dat sommige telers problemen hadden met de opslag omdat de temperaturen hoger dan normaal waren. Dit betekende dat deze voorraden eerder dan gepland uitgegeven werden. De mate van voorraadvermindering staat in contrast tot de trage voorraadvermindering van vorig jaar, die te danken was aan het feit dat de grote oogst van 2017 minder snel uitgeput raakte. 

Bron: agriland.co.uk


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven