Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VTA:

Aandeel vrije aardappelen beduidend lager

In februari was 30,3% van de oogst afgeleverd. Relatief is dit iets lager dan voorgaande seizoen. Gemiddeld in de laatste 5 jaar was rond deze tijd 43,5% van de oogst van de deelnemers geleverd. De deelnemende telers in het noorden hebben ongeveer 22% afgeleverd, terwijl de collega’s in het zuiden ongeveer 34% hebben afgeleverd. In absolute tonnen hebben de deelnemende telers minder afgeleverd dan vorig seizoen, maar de absolute voorraad die nu nog in opslag ligt is lager dan vorig jaar (-18%) maar wel hoger dan het 5-jarig gemiddelde (+7,3%).

Aandeel vrije aardappelen beduidend lager
Van de voorraad in opslag is 61% al verkocht. Vorig jaar lag dit op 53%. Het aandeel vrije aardappelen in opslag is daarmee beduidend lager dan het voorgaande seizoen, maar ligt wel ongeveer op het 5-jarig gemiddelde.

VTA inventariseert jaarlijks drie maal de voorraad aardappelen onder haar leden. De tweede voorraadinventarisatie met peildatum 15 februari is onlangs afgerond. Er volgt nog een derde inventarisatieronde in april.

Publicatiedatum: