Eerste vollegrondsasperges van 2019 zijn gestoken

Het bestuur van het Brabants Asperge Genootschap kan hierbij melding maken dat de eerste asperges van de volle grond 2019 zijn gestoken op 9 maart te Liessel, en dat is een record zo vroeg in het jaar.

Het Brabants Asperge Genootschap ontving de eerste melding van Jan en Carmen Berkers van: "Aspergekwekerij Berkershoeve"  uit Liessel en na controle door een onafhankelijke deskundige samen met het bestuur van het Genootschap ter plaatse kan het genootschap deze eerste oogst dan ook bevestigen. Deze melding van de eerste asperges zijn gestoken van aspergebedden, die geen enkele artificiële aanpassing hebben m.a.w. geen warmwaterslangen, blaastunnels of kassen.

Jaarlijks organiseert de stichting “het Brabants Asperge Genootschap” onder zijn aangesloten aspergetelers een competitie, welke teler deze eerste asperges van de volle grond steekt.

De feestelijke overhandiging van de trofee “het Zilveren Aspergesteekmes” zal op korte termijn plaatsvinden door het bestuur van het Brabants Asperge Genootschap.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven