Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucie Langlade, Sélection Fruits:

“Franse aardbeienmarkt is nog steeds ingewikkeld”

Sélections Fruits brengt bessen uit verschillende landen op de markt. 80% van de producten die het bedrijf verhandelt zijn frambozen. Volgens vertegenwoordiger Lucie Langlade is het op de frambozenmarkt  vrij rustig. “De buitenlandse hoeveelheden zijn groot, er is een kleine vraag en de prijzen zijn goed.” Op dit moment biedt Sélection Fruits frambozen uit Spanje, Marokko en Portugal.

De eerste Franse aardbeien
De situatie op de aardbeienmarkt is volgens Lucie ingewikkelder. Het bedrijf biedt momenteel Spaanse aardbeien. “Veel aardbeien uit Spanje worden tegen lage prijzen op de markt gebracht. En tegelijkertijd is de vraag ernaar klein. Ik denk dat de situatie zich zal verbeteren als het Franse aardbeienseizoen over een maand begint. De vraag naar de eerste Franse aardbeien is wel altijd groot.”
Wat betreft de aardbeien uit Frankrijk, biedt Sélection Fruits een paar Charlotte-aardbeien en een groot aantal Mara des Bois en Gariguette-aardbeien. “Ik weet dat enkele glastuinbouwers van Gariguette-aardbeien al met de afzet zijn begonnen, maar die hebben we nog niet.” Lucie voegt eraan toe dat het bedrijf de aardbeien alleen in open bakjes van 250 gram verkoopt.

Over Sélection Fruits
Sélection Fruits is gevestigd in de Dordogne. Het bedrijf koopt een breed assortiment aan bessen van diverse telers in en verkoopt deze aan groothandelaren. Sélection Fruits biedt frambozen, aardbeien en een groot aantal kleine rode bessen als aalbessen, bramen, bosbessen en wilde aardbeien.


Voor meer informatie:  
Sélection Fruits
contact@selectionfruits.fr
www.selectionfruits.fr

Publicatiedatum: