Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Importkiwi's vormen geen bedreiging voor Chinese lokale markt"

"De kiwi's die wij momenteel afzetten, zijn afkomstig uit bewaring. De prijzen zijn iets hoger dan voorheen. We verwachting tot april uit voorraad te kunnen leveren. Het volgende seizoen begint in september en zal tot november duren," vertelt Yuan Shuai, directeur van Yangling Zhenyu Agricultural Supply Chain Management. 

Kiwiboomgaard

Kiwiboomgaard

"De kiwiproductie is dit jaar lager dan vorig jaar vanwege het koude weer in het vroege voorjaar. In sommige teeltgebieden is meer dan 50% van de kiwioogst verloren gegaan. Na een uitgebreid onderzoek van de kiwimarkt kunnen we stellen dat de hoeveelheden die we dit voorjaar aan de retail hebben geleverd, toegenomen zijn ten opzichte van vorig jaar. De extra vraag rondom het Chinese Nieuwjaar (5 februari 2019) was echter minder uitgesproken voor kiwi's dan voor appelen en mandarijnen."

Yuan Shuai in het kantoor van het bedrijf 

Kratten met kiwi's in de boomgaard

"Het aantal kiwi's dat in China wordt geïmporteerd, is de laatste paar jaar toegenomen. De importkiwi's vormen echter nauwelijks een bedreiging voor ons marktaandeel. Het afzetvenster van veel geïmporteerde kiwi's is tegengesteld aan ons seizoen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de kiwi's uit Nieuw-Zeeland. Ander importfruit is duurder dan het onze, bijvoorbeeld dat uit Australië. De prijs van onze kiwi's is min of meer gelijk aan die van uit Chili geïmporteerde kiwi's"

Verse kiwi's

Verpakte kiwi's

"We telen onze kiwi's onbedekt in Xi'an en de omliggende teeltgebieden. We telen met name de rassen Cuixiang en Xuxiang. We zetten onze kiwi's af via  traditionele retailkanalen en e-commerce platforms. Onze kiwi's worden op groothandelsmarkten en in supermarkten in grote en middelgrote steden in heel China vermarkt onder ons eigen 'Zhenyu'-merk. We exporteren onze kiwi's nog niet maar zijn wel van plan om hier in de nabije toekomst mee te beginnen. Momenteel peilen we de Russische markt."

 

 

Yuan Shuai - CEO

Company name: Yangling Zhenyu Agricultural Supply Chain Management Co., Ltd.

Telephone number: +86 135 0107 0311 

E-mail address: 13501070311@139.com 

Company website: www.zhenyunongye.com 

Publicatiedatum: