Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vraag naar Chileense blauwe bessen groeit

"Chinezen beginnen lokale fruitmerken meer te waarderen"

"De export van Chileense blauwe bessen naar China is in volle gang. Het exportseizoen zal nog zo'n twee maanden duren. Hierna zal de aanvoer van blauwe bessen uit Peru op gang komen. De Chileense oogst is dit jaar kleiner vanwege vorst en slechte weersomstandigheden gedurende de bloeifase. De productkwaliteit heeft hier ook onder geleden," vertelt Ben Ladeng van Beijing Hezhong Overseas. 

Verse Chileense blauwe bessen

"We leveren momenteel één container Chileense blauwe bessen per week af. De situatie op de Chinese markt stemt ons echter  optimistisch. De belangrijkste reden voor onze sterke marktpositie is onze samenwerking met bedrijven in Chili. Dit stelt ons in staat een consistente aanvoer en productkwaliteit te garanderen. Ten tweede stemmen we onze levertijden af op de marktomstandigheden en dat geeft ons een goed inzicht in de vraag en hierdoor kunnen we snel op veranderingen inspelen. Ten derde bestaat ons klantenbestand voor een derde uit handelaren die inkopen voor grote supermarktketens en fruitzaken, zoals Sam's Club en Walmart. We hebben vaste en gediversifieerde retailkanalen."

"Het consumentenbewustzijn met betrekking tot de gezonde eigenschappen van blauwe bessen is de laatste jaren toegenomen. Zo bevatten blauwe bessen anthocyaan dat goed is voor het gezichtsvermogen. Door dit groeiende bewustzijn is ook de vraag toegenomen.  De grootste drijvende kracht op deze markt is de groep consumenten bestaande uit meisjes tussen de twee en zes jaar oud. Hoewel we door zullen gaan met de verkoop van onze  verpakkingen van 125 gram, van 12 stuks per doos, komen we nu ook met verpakkingen van 500 gram en één kilo."

"We innoveren dus ook op het gebied van verpakkingen. We zullen in de tweede helft van dit jaar onze blauwe bessen onder ons geregistreerde merk 'Hezhong Fresh' gaan promoten. Over het algemeen hebben consumenten in China niet zoveel op met binnenlandse fruitmerken maar we blijven desondanks positief. De kokosnoten die we uit Thailand importeren en onder ons eigen merk 'Hezhong Fresh' vermarkten, zijn bijzonder goed ontvangen door Chinezen."

Verpakte verse blauwe bessen 

"Naast blauwe bessen leveren we ook avocado's. Het Chileense avocadoseizoen is al afgelopen en momenteel importeren we onze avocado's uit Mexico. De smaak en kwaliteit van Mexicaanse avocado's is beter dan die van Chileense omdat het klimaat in Mexico gunstiger is voor de avocadoteelt. De maten van Mexicaanse avocado's zijn ook beter. De prijzen van avocado's uit Mexico stijgen op dit moment omdat de aanvoer langzaam afneemt."

Contactpersoon: Ben Ladeng
Company name: Beijing Hezhong Overseas Co., Ltd.
Telephone number: +86 18622935193 
Company website: www.hzhwjt.com/zhongwen/

Publicatiedatum: