Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vroege bloei voorspelt goed kersenseizoen

Spaanse kersentelers zoeken andere afzetmarkten ter compensatie van wegvallen Engeland

De weersomstandigheden hebben momenteel een positieve invloed op de bloei van kersen in het noordoosten van Spanje. In Fraga en Lleida is de bloei met ongeveer 10 dagen vervroegd.

"Als het weer zo mooi blijft als nu, kunnen we mogelijk rond 20 april de eerste kersen oogsten. Op basis van de bloei vermoeden we dat we een volledige oogst zullen hebben. De bijen doen hun werk goed en alles wijst erop dat we een goed seizoen zullen hebben, als er niks geks meer gebeurt voordat de oogstperiode aanbreekt", zegt Carlos Llambrich, directeur van Llamfruit.

Llamfruit exporteerde altijd grote hoeveelheden kersen naar het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment is het bedrijf echter bezig met de diversificering naar andere Europese markten, in verband met de mogelijke gevolgen van de Brexit. 

"Het Verenigd Koninkrijk is een erg belangrijke markt voor de Spaanse kersensector. We weten niet wat er zal gebeuren, maar het lijkt er niet op dat de Brexit negatieve gevolgen zal hebben voor ons bedrijf. We willen dat risico echter ook niet lopen en daarom hebben we eraan gewerkt om onze afzet op andere markten, in Duitsland en Zwitserland, te vergroten", geeft de exporteur aan.

Het Midden-Oosten wordt ook steeds interessanter voor dit bedrijf, evenals markten in Zuidoost-Azië, zoals Maleisië, Singapore en Hong Kong.

Llamfruits verwacht dit seizoen ongeveer 1,2 miljoen kilo kersen af te zetten. "Dit cijfer zal in de komende jaren toenemen, aangezien we dit jaar meer geplant hebben. We beschikken over ongeveer 110 hectare", licht Carlos Llambrich toe.

Tevens heeft het bedrijf een rassenvernieuwing uitgevoerd op de oudste percelen. "We zetten in op stevige variëteiten die goed vervoerd kunnen worden, op donkere en tweekleurige kersen, die bovenal veel smaak hebben".

Dit seizoen zal Llamfruit beschikken over meer behandelings-, verpakkings- en bewaringscapaciteit voor het fruit, met in totaal 4 optische sorteerlijnen (type Unitec Cherry Vision 3). "We zijn enthousiast en hebben zin om het seizoen te gaan beginnen", aldus Carlos Llambrich.

 

Meer informatie:
Carlos Llambrich
Llamfruits Cherry S.L.
+34 618 996 701
carlos@llamfruit.com
www.llamfruit.com

Publicatiedatum: