Italië: februari en maart belangrijk voor broccoliafzet

Het Italiaanse broccoliseizoen verloopt zonder noemenswaardige problemen en het ziet er beter uit dan vorig jaar. Er mag dan onlangs gestart zijn met de oogst van kasaardappelen, februari en maart zijn belangrijke maanden voor de broccoli afzet. Spanje en Marokko zijn de twee grootste concurrenten op de markt.

"We zijn onlangs gestart met de afzet van de eerste nieuwe aardappelen uit de kas, afkomstig uit de provincie Lecce. De hoeveelheden zijn beperkt en in april zal het seizoen van de aardappelen in de volle grond starten. We hebben ook broccoli, bloemkool, venkel, artisjok, tomaten en rucola. Daarnaast hebben we ook peterselie, dille, andijvie en Lollo sla en ook aardbeien uit Metapontino." Dat zegt Francesco Romano, manager bij het Apulische Ro.Gr.An.

De situatie in Europa is zorgelijk, maar Romano zegt dat het aardappelseizoen zou moeten zorgen voor goede resultaten. "Gezien de voorraden en de geringe beschikbaarheid van het buitenlandse product, zou Italië ervan kunnen profiteren. De prijzen van de nieuwe aardappelen uit Cyprus zijn hoog, dus dit geeft goede hoop voor de prijs van onze aardappelen. Momenteel zijn we in afwachting van de nieuwe Apulische en Siciliaans aardappelen en ook Marokkaanse aardappelen zullen snel op de markt komen."

Wat de broccoli en de bloemkool betreft waren er in Apulië geen problemen met het klimaat of de lage temperaturen. "Wat betreft broccoli moeten we flink concurreren met het gewas afkomstig uit Spanje. Februari en maart zijn de maanden waarin broccoli het meest wordt geconsumeerd en we slagen er in om bevredigende volumes op de markt te brengen. De situatie is beter dan vorig jaar."

"Sinds twee weken zetten we ook het Rociera aardbeienras uit Metapontino af. Momenteel is er veel vraag en het lijkt erop dat de Spaanse en Italiaanse hoeveelheden niet toereikend zijn om aan de vraag van alle markten te voldoen."

Spanje en Marokko zijn belangrijke concurrenten voor Italië. Die laatste vooral wat betreft tomaten. Ook Egypte probeert zich in Italië in de markt te zetten. De prijzen zijn stabiel en gemiddeld niet te hoog. "Marokko pusht veel, maar kwalitatief gezien winnen de Italiaanse tomaten. Concurrentie zou geen probleem zijn als de oorsprong van het gewas duidelijk wordt aangegeven", zegt Romano.

Ro.Gr.An. is met name actief in de Europese Unie, Oekraïne en Servië.

Contact:
Francesco Romano - manager
RO.GR.AN. Srl
Cell.: +39 335 5374513
Email: rogranitalia@gmail.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven