Nieuwe ethyleen generator van Easy-Ripe XT

Catalytic Generators heeft een nieuwe versie van haar Easy-Ripe- generator gepresenteerd, die permanent geïnstalleerd kan worden aan de buitenzijde van de rijpkamer. De Easy-Ripe XT produceert ethyleen buiten de rijpkamer en maakt gebruik van een gasafvoerkanaal om het ethyleen in de rijpkamer te verspreiden. Volgens het bedrijf zullen rijpkamers waar aan de binnenzijde geen of nauwelijks ruimte voor het plaatsten van een generator is profijt hebben van deze aan de buitenzijde gemonteerde unit. 

De Easy-Ripe XT maakt gebruik van een geïsoleerd ellebooggewricht dat aan de buitenzijde van de rijpkamer wordt gemonteerd. In de rijpkamer wordt het ethyleen gelijkmatig verspreid via een buizensysteem dat aangesloten is op het afvoerkanaal. Het bedrijf legt uit dat hiermee extra ruimte in de rijpkamer gewonnen wordt. 

"De Easy-Ripe XT biedt echter nog meer voordelen," begint Greg Akins, directeur van Catalytic Generators. "Deze aanpassing biedt meer gebruiksgemak. Stel je voor dat je langs de rijpkamers loopt en tegelijk de ethyleen-toepassing kunt controleren zonder iedere afzonderlijke ruimte binnen te hoeven gaan. "Rijpers zullen tijdens hun kwaliteitscontroles ook eenvoudig de werking van de generator kunnen controleren, evenals het Ethy-Gen II-gehalte.  

De speciaal ontworpen tank, waarin zich het ethyleen-producerende Ethy Gen II-concentraat bevindt, is een ander nieuw kenmerk van de Easy-Ripe XT. Akins vertelt dat er als onderdeel van de verbeterde tank ook een vloeistofindicator-dop werd ontwikkeld. "Catalytic Generators wilde een nieuwe tank met een betere sluiting ontwikkelen. Deze dop is niet alleen veiliger maar is tegelijk een geïntegreerde indicator voor het vloeistofgehalte, waardoor eenvoudig te zien is hoeveel Ethy Gen II er zich in de tank bevindt."

De Easy-Ripe XT zal binnen enkele maanden voor Australische rijpers beschikbaar komen. Akins legt uit dat zijn bedrijf werkt aan het leveren van ethyleen-controlemodules. "Voor rijpers die betrouwbare ethyleensensoren nodig hebben, hebben wij twee producten in ontwikkeling die hen in staat zullen stellen om het ethyleen via de instelwaarde nauwkeurig te beheersen. Deze nieuwe producten worden bestuurd door een ethyleen-sensorsysteem, dat zowel de nauwkeurigheid als de betrouwbaarheid van de sensoren verbeterd. Deze nieuwe producten zullen later dit jaar in Australië op de markt verschijnen. 

 

Voor meer informatie
Leigh Cummin 
Catalytic Generators Australia PTY LTD 
Ph: +61 (03) 9708 2540
sales@catalyticgenerators.com.au
www.catalyticgenerators.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven