Kenia: 8 miljoen ton aardappelen per jaar

De Keniaanse Fresh Produce Exporters Association beweert dat het land in staat is om tussen de 8 en 10 miljoen ton aardappelen per jaar te oogsten. 

"Kenia is in de regio marktleider wat aardappelteelt betreft en is in staat om z'n bevolking te voorzien. Dit doel wordt bereikt via toegenomen innovatie, mechanisatie en teelt op grote schaal."

De gemiddelde jaarlijkse aardappelteelt ligt tussen de 2-3 miljoen ton. In 2017 teelde Kenia 1,15 m ton zoete aardappelen. 1.036 m ton was voor consumptie en de rest werd verspilt. In 2018 exporteerde Kenia 4385 kg zoete aardappelen naar Noorwegen en het VK. De huidige gemiddelde opbrengst staat op 8 ton per ha wat behoorlijk minder is dan de beoogde 20-40 ton per ha. 

Voedingsveiligheid
Gewone en zoete aardappelen zijn belangrijke gewassen in Kenia en staan tussen de grote vier in de agenda voor voedingsveiligheid van de regering. De regering heeft de National Potato strategie 2016-2020 ontwikkeld en de Potato Produce and Market Bill, twee belangrijke documenten in het beleid rond de sector. 

Bron: standardmedia.co.ke

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven