Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Honeycrisp appelen zuidelijk halfrond onderweg

Honeybear Brands, importeur van Honeycrisp appelen uit het zuidelijk halfrond, heeft bekendgemaakt dat de eerste Honeycrisp appelen in Chili momenteel geplukt worden en nog voor 15 april in Amerikaanse supermarkten zullen liggen.  

“Het verschil in smaak, textuur en sappigheid van de vers geplukte Chileense Honeycrisp appelen en de appelen, die momenteel nog in de winkels liggen, is enorm," vertelt Don Roper, vicedirecteur sales en marketing van Honeybear Brands. "Dat is geen toeval want we hebben zo'n jaar of tien geleden flink geïnvesteerd in onze boomgaarden in Chili en sindsdien gewerkt aan het verhogen van de productie en verbeteren van de kwaliteit, zodat we onze retailpartners een verse appel aan kunnen bieden die zij elders in deze tijd van het jaar niet kunnen vinden."

“Ons verticaal geïntegreerde programma garandeert dat klanten een product van de hoogste kwaliteit en met de beste smaak ontvangen omdat het direct uit de boomgaard volgens de wensen van onze klanten wordt verpakt en naar de Verenigde Staten wordt verladen."

In 2019 zal Honeybear de grootste Honeycrisp-oogst tot nu toe binnenhalen in haar boomgaarden op het zuidelijk halfrond. Dit is te danken aan twee belangrijke factoren. Dankzij de buitengewoon goede groeiomstandigheden met de juiste balans tussen warme dagen, koele nachten en neerslag, hebben de appelen de optimale Honeycrisp-kenmerken ontwikkeld. Dit wil zeggen dat ze een goede kleuring, stevige textuur en een sappige 'bite' hebben. De zorg waarmee het team van Honeybear deze premium appelen teelt, plukt en verpakt, is ongeëvenaard. 

Aangezien Honeybear de eerste Honeycrisp-bomen in de Chileense regio Araucania al in 2008 aanplantte, is de productie gegroeid naar meer dan 400.000 dozen in 2019. Dit maakt Honeybear Brands niet alleen de grootste importeur van Honeycrisp maar van alle appelen en peren uit Zuid-Amerika. 

Honeybear is daarnaast ook de grootste importeur van biologische Honeycrisp-appelen en de aanvoer hiervan is verdubbeld ten opzichte van 2018 omdat een groter deel van het areaal werd omgeschakeld van de conventionele naar de biologische teelt. Bovendien heeft Honeybear de afgelopen jaren aanzienlijk geïnvesteerd in de toeleveringsketen 'van boom tot tafel', zowel landelijk als internationaal, waarbij standaarden en procedures werden verbeterd binnen elke fase van de reis de appel naar de consument aflegt.

"Als je het beste fruit teelt dan is het belangrijk om ook een goede toeleveringsketen te hebben, van de pluk tot aan het verpakken, bewaren en distribueren," vertelt Roper. "Iedere retailer die op het moment met ons samenwerkt, in de Verenigde Staten en daarbuiten, kan de beste logistieke dienstverlening, koelketenbeheer en ondersteunende diensten verwachten, afgestemd om hun eigen wensen. We zijn hier net zo trots op als op de hoge kwaliteit van onze appelen."

Honeybear Brands en haar moederbedrijf Wescott Agri Products hebben van de Universiteit van Minnesota, waar het ras ontwikkeld werd, de exclusieve rechten gekregen voor de teelt en het vermarkten van Chileense Honeycrisp appelen. Het bedrijf was één van de eerste die met de teelt van dit ras begon in de staat Washington en Chili en wordt over het algemeen beschouwd als de bekendste Honeycrisp-handelaar in de Verenigde Staten. 

Voor meer informatie: 
Honeybear Brands
Tel.: +1 952-746-1315
Web: www.honeybearbrands.com

Publicatiedatum: