Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Del Monte Pacific maakt €2,3 miljoen winst na €34 nettoverlies vorig jaar

Del Monte Pacific is er in geslaagd de eenmalige uitgaven voor haar Amerikaanse dochteronderneming te verlagen, hetgeen haar in het derde kwartaal een nettowinst van €2,3 miljoen heeft opgeleverd. Dit in vergelijking tot een nettoverlies van €34 miljoen in dezelfde periode van het jaar daarvoor. 

Zonder de eenmalige posten voor haar dochteronderneming in de VS zou het netto bedrijfsresultaat van €2,7 miljoen lager zijn geweest dan dat van vorig jaar, dat €3 miljoen bedroeg. 

In het derde kwartaal van het fiscale jaar 2019 bedroegen de eenmalige posten van Del Monte Pacific zonder belastingen €0,4 miljoen, ten opzichte van €37,1 miljoen in het fiscale jaar 2018. Dit is met name te danken aan kwijtgescholden uitgestelde belastingvorderingen vanwege de verlaging van het tarief van de federale inkomstenbelasting van 35% naar 21%.

In de drie maanden tot aan 31 januari daalde de omzet met 11,8% naar €470 miljoen. Dit was voornamelijk te danken aan het afstoten van Sager Creek in september 2017, de daling van de afzet in de VS, de terugval van de export van bewerkte ananasproducten en de lagere prijzen van ananassapconcentraat. 

De vooruitzichten voor het fiscale jaar 2019 zijn positief, hoewel Del Monte aangeeft te kampen met problemen als gevolg van de veranderende voorkeuren en koopgedrag van consumenten in de VS. 

Del Monte Pacific zal doorgaan met het optimaliseren van haar kostenstructuur en investeren in een meerjarig project om haar activiteiten en toeleveringsketen te herstructureren. 

Klik hier voor het hele rapport.

Publicatiedatum: