Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Groenten- en fruitsector is gebaat bij toekomstgerichte cao"

Op 5 maart jl. hebben sociale partners (werkgeversvereniging GroentenFruit Huis en vakbonden CNV Vakmensen, FNV Handel en RMU) een tweede overleg gevoerd over een nieuwe cao voor de Groothandel in Groenten en Fruit. Op 31 december 2018 eindigde de laatste cao. Werkgevers hebben op 5 maart jl. een integrale reactie  gegeven op de voorstellenbrieven van de vakbonden en een voorstel gedaan voor de loonontwikkeling. Er is nog geen overstemming bereikt over een nieuwe cao en partijen praten verder op 4 april a.s.

De cao-commissie van GroentenFruit Huis streeft er naar om een cao af te sluiten die aansluit bij de behoeften en de actualiteit van de sector. In het kader van duurzame inzetbaarheid is door de
vakbonden gesproken over de invoering van een inzetbaarheidsbudget ter bevordering van de brede inzetbaarheid en employability van medewerkers. De indeling van werktijden in combinatie met privé en vrije tijd maakt volgens werkgevers ook deel uit van duurzame inzetbaarheid. Een belangrijk voorstel van de werkgevers is dan ook gezond roosteren. Dit voorstel moet het mogelijk maken om met de ondernemingsraad afspraken te maken over de inzet van personeel, zodanig dat die roosters beter aansluiten bij de privé situatie van medewerkers en de fluctuaties in vraag en aanbod bij de bedrijven.

Verder gaven de vakbonden een toelichting op het beschikbaar stellen van gratis fruit voor werknemers, het toepassen van de  seniorenregeling voor mantelzorgers, verruiming van de 
vakbondsfaciliteiten, verruiming van het partnerverlof en nog een  aantal voorstellen. Tenslotte hebben werkgevers een voorstel gedaan voor een marktconforme verhoging van de salarissen per 1 juli 2019 en per 1 januari 2020. De loonontwikkeling is mede afhankelijk van het resultaat van de onderhandelingen. Op 4 april a.s. komen de bonden met een reactie op de voorstellen van werkgevers.

Bron: GroentenFruit Huis

Publicatiedatum: