Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

In 2020 alle fruitsoorten duurzaam geteeld

Voortaan plantaardig plastic om sappen van CoolBest

Vanaf deze maand zitten de sappen van CoolBest in verpakkingen van plantaardige oorsprong, ofwel plant-based verpakking. Volgens het bedrijf zorgt dit voor een CO-2 vermindering die gelijk staat aan 3 miljoen km autorijden. 

De volgende doelstelling is om uitsluitend duurzaam fruit te gebruiken. CoolBest werkt intensief samen met de leverancier om fruit te telen met aandacht voor het milieu. Onder andere door ervoor te zorgen dat de grond niet uitgeput wordt. Minstens zo belangrijk vindt het merk dat haar boeren een eerlijke behandeling krijgen. CoolBest betaalt een eerlijke prijs voor het fruit en zorgt dat het personeel werkt onder goede arbeidsomstandigheden. De sinaasappels, kersen en aardbeien zijn al 100% duurzaam. Het streven is om in 2020 alle fruitsoorten volledig duurzaam te telen. 

Met de overgang naar plantaardige verpakkingen zet CoolBest een volgende stap richting duurzaamheid. Het merk werkt al samen met de fruitleveranciers om duurzaam fruit te telen, dat wordt gebruikt in de sappen. “Verduurzamen is gemakkelijker gezegd, dan gedaan. De trajecten om onze fruitteelt volledig duurzaam te maken in landen als Brazilië, nemen jaren in beslag. Voor onze verpakkingen zetten wij nu een grote stap door de plastic lagen (die in alle drankkartons zitten) te vervangen door plant-based plastic. Wij hebben gekozen voor plantaardig materiaal dat gemaakt wordt van houtresten: tallolie. Dit is een restproduct. Door er nieuw materiaal van te maken krijgt het een tweede leven en hoeven wij niet eerst iets te produceren, zoals wel het geval is bij bijvoorbeeld rietsuiker. Door plant-based plastic voor onze pakken in te kopen, verminderen we de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Conventioneel plastic wordt van petroleum gemaakt, een fossiele brandstof die op een gegeven moment op raakt. Ons volgende doel is om in 2020 alleen nog maar 100% duurzaam geteeld fruit te gebruiken,’ vertelt Sabine Blom, Marketing Manager bij CoolBest.

Het Duitse onderzoeksbureau Ifeu (Institut für Energie- und Umweltforschung) onderzocht in opdracht van de verpakkingsleverancier van CoolBest, SIG, wat de CO2-uitstoot vermindering is t.o.v. de oude verpakkingen. De uitkomst bevestigt dat het gebruik van de plantaardige verpakkingen aanzienlijk minder belastend is voor het milieu. "De invoer van de nieuwe plant-based verpakkingen genereert een CO2-uitstoot vermindering van 43% op 1L pakken en zelfs ruim 50% op 1,5L plakken. Dit is te vergelijken met 3 miljoen km autorijden, oftewel 75 rondjes met de auto om de wereld. Met een totaal volume van 23 miljoen pakken per jaar levert het merk een serieuze bijdrage aan een duurzamere toekomst", aldus het persbericht.  

CoolBest maakt gebruik van de eerste plant-based SIG verpakking in Nederland, genaamd SIGNATURE. Deze zijn 100% recyclebaar en volledig gelinkt aan plantaardige materialen door het mass balance systeem, dat gecertificeerd wordt door ISCC (International Sustainability & Carbon Certification). Dit internationaal erkende keurmerk resulteert in transparantie en traceerbaarheid van de duurzame doelstellingen van CoolBest.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven