Jan Preiss, Preiss Agrar, Handel & Beratung

"Duitsers geven voorkeur aan Europees citrus"

"Spanje is het belangrijkste herkomstland van citrus op de Duitse markt. Wij handelen echter niet in Spaanse producten, aangezien er al zoveel andere bedrijven zijn die dat doen. Bovendien zijn er steeds meer directe partnerschappen tussen coöperaties in Spanje en Duitse retailers", vertelt Jan Preiss van Preiss Agrar, Handel & Beratung. "Wij leveren sinaasappelen uit Egypte. Het seizoen begint eind december met navelsinaasappelen en vanaf eind januari leveren we Valencia-sinaasappelen. Deze zijn dan tot in mei verkrijgbaar."

In de Duitse supermarkten worden de sinaasappelen echter om twee redenen minder goed ontvangen: "Qua prijs is het moeilijk om te concurreren met de Spaanse sinaasappelen. De consument geeft bovendien de voorkeur aan producten uit de EU vergeleken met derde landen. Daarom hebben de Egyptenaars maar weinig markttoegang in Duitsland en we verkopen het grootste deel van onze importproducten in buurlanden van Duitsland." Daar wederom vertonen de producten een zeer goede afzet, en is de hoofdconcurrent niet Spanje maar Griekenland. "Met name in Oost-Europa zijn de markten erg prijsgedreven, een concurrentie die men moet accepteren."

"De Egyptische sinaasappelen zijn kwalitatief gezien minstens gelijkwaardig aan de Spaanse en hebben ook nog eens een tikkeltje meer zon gezien", legt Jan uit. "De sinaasappelen worden echter ook anders geleverd. De Spaanse sinaasappelen arriveren kant-en-klaar in netten voor de levensmiddelenhandel, Egyptische producten arriveren meestal los in dozen van 15 kg en moeten voordat ze naar de supermarkt kunnen nog een extra stap, het verpakken, doorlopen."

De sinaasappelen van de importeur worden deels groot- en tussenhandelaren, maar deels ook direct aan de retailsector verkocht.

Voor meer informatie:
Jan Preiss
Preiss Agrar, Handel & Beratung e.K.
Brüggerfeld 36
D-29574 Ebstorf
Telefoon: +49 5822 947483
E-mail: info@preissagrar.eu  
Web: www.preissagrar.eu    


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven