Avocado-importeur verlengt houdbaarheid

Importeur WP Produce is erin geslaagd de houdbaarheid van haar Desbry avocado's te verlengen. 

Avocado's zijn doorgaans maar 5 tot 6 dagen houdbaar," vertelt Christopher Gonzalez van WP Produce. "Dankzij onze nieuwe doos met ventilatieopeningen en ethyleenreductietechnologie verwachten we het schapleven van onze avocado's met zo'n 4 tot 5 dagen te verlengen." 

"Consumenten en de foodservicebedrijven zijn onder de indruk van  het unieke smaakprofiel en de stevige textuur van avocado's," legt Desiree Morales uit. "Toch kan de korte houdbaarheid van deze groene rassen problemen opleveren voor retailers en cateraars. Door de houdbaarheid van onze producten te verlengen, kunnen we de toeleveringsketen nog efficiënter maken, verspilling voorkomen en de gebruikerservaring voor zowel consumenten als koks verbeteren."

Om het beperkte schapleven van avocado's te verlengen, maakt WP Produce gebruik van een ethyleen-filtertechnologie om het ethyleengehalte rondom het fruit te verminderen en zo het rijpingsproces te vertragen. Het bedrijf heeft daarnaast een nieuwe verzenddoos met ventilatieopeningen in gebruik genomen, die eveneens bijdraagt aan de verbeterde houdbaarheid van het fruit. 

Volgens WP Produce verlengt deze doos niet alleen de houdbaarheid van haar avocado's maar is hij ook voorzien van een fraaie, moderne bedrukking. De nieuwe dozen zullen hun debuut maken in de stand van WP Produce (#508) tijdens de vakbeurs Southern Exposure. 

Voor meer informatie:
Chris Gonzalez
WP Produce
Ph: +1 (305) 326-8333
sales@wpproduce.com
www.wpproduce.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven